cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
11°

L'acord entre Govern i PSIB sobre les factures indigna PSM i EU-EV

Armengol nega un pacte de silenci però diu que no vol 'fer sang'


Els grups parlamentaris del PSM i d'EU-EV mostraren ahir la seva indignació per l'acord «discret» al qual han arribat Govern balear i PSIB-PSOE per no airejar determinades despeses relacionades amb viatges i dinars oficials.

Mentrestant, la portaveu socialista a la Cambra, Francina Armengol, negà que existeixi cap pacte de silenci, però advertí que «no farem sang demanant totes les factures de les conselleries de manera sistemàtica».

El nacionalista Pere Sampol es mostrà sorprès davant la notícia publicada ahir per DdB i assegurà que el PSM continuarà sol·licitant tota la documentació que consideri de l'interès dels ciutadans. En aquest sentit, recordà que l'article 14 del reglament del Parlament reconeix aquest dret als diputats.

Sampol lamenta que, des que va sortir a la llum el cas Rasputín, l'Executiu de Jaume Matas «no aporta cap informació concreta sobre viatges i altres actes oficials». Segons afirma, les conselleries s'emparen en la Llei de finances de la CAIB per respondre que «el Govern remet trimestralment al Parlament la informació i documentació sobre la gestió econòmica financera i la situació pressupostària que estableix la normativa».

Sampol aclarí que, almanco per la seva banda, el Govern del Pacte de Progrés «no té res per amagar».

El portaveu del grup d'Esquerra Unida-Els Verds, Miquel Ramon, qualificà de «lamentable» el pacte de «no agressió» entre socialistes i populars i comentà que «és curiós que assoleixin aquest tipus d'acords sense donar explicacions a la resta de grups parlamentaris.

Ramon entén que qualsevol Govern està obligat a donar tota la informació que se li reclami.

El també coordinador d'EU a les Illes criticà el canvi d'actitud del PSIB-PSOE, «que fins ara seguia l'estratègia d'interpel·lar l'Executiu de Jaume Matas sobre les qüestions relacionades amb les esmentades factures, tant per escrit com de manera oral».

Tanmateix, Ramon es demana pels motius que duen PP i PSIB a «fer aquest paperot».

D'altra banda, Francina Armengol va voler aclarir que el PSIB continuarà exercint una oposició «dura» i demanant les factures que consideri d'interès públic. De totes maneres, reconeix que «no té massa sentit» sol·licitar informació sobre totes i cadascuna de les despesses dels consellers.

A més, la portaveu socialista anuncià que el seu grup recorrerà una de les darreres decisions de la Mesa del Parlament, que ahir rebutjà la tramitació d'una sèrie de preguntes sobre la relació entre Matas i el president del Tribunal Suprem, Francisco José Hernando.

Finalment, fonts del Govern balear confirmaren ahir el «pacte de no agressió» amb el PSIB.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris