cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
11°

Joves de Mallorca per la Llengua exigeix més presència del català a Sant Sebastià

L'entitat considera que el català "ha estat marginat" en la programació dels concerts, la primera atracció de les festes per als joves

L'organització lamenta que just Anegats cantarà en català a la revetla.

19-01-2009 | Joan Riera(Arxiu.)

Joves de Mallorca per la Llengua ha exigit avui a l'Ajuntament de Palma una major presència de la llengua pròpia de les illes a les festes de Sant Sebastià i ha acusat el consistori d'haver estat ineficaç en aquest aspecte en elaborar el programa de festes del patró de la ciutat.

L'entitat juvenil considera que el català "ha estat marginat fins el punt d'allò annecdòtic" en la programació dels concerts, la primera atracció de les festes per als joves, de manera que l'únic grup mallorquí que canta en català i que participarà en la revetla és Anegats, segons assenyala en un comunicat.

Joves de Mallorca per la Llengua ha reivindicat la importància de tenir unes festes on la presència del català sigui forta i ferma i ha defensat que aquesta llengua "hauria de ser present a totes les places", l'endemà que es fes pública la programació de les festes patronals.

L'organització va enviar a l'Ajuntament de Palma una proposta amb grups de tots els estils musicals que canten en català i que considera que "ha quedat a l'oblit". Segons l'entitat, l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Palma "ignora la riquesa musical" en català i a més "no es deixa assessorar".

Exigeixen al consistori que el català sigui present a totes les places, que s'ampliï la presència de grups locals i que la llengua pròpia estigui en altres activitats més enllà de la musical com les visites programades a la Catedral.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per HE DIT, fa mes de 7 anys

Aquests joves,tindrien de fer una festa alternativa.TOTA EN CATALA.

Valoración:27menosmas
Per Elisa, fa mes de 7 anys

Unes festes populars on només se sent foraster no poden ser festes mallorquines. Ens sentim estrangers a ca nostra. De fora vingueren que de casa ens tragueren...

Valoración:39menosmas
Per Toledo, fa mes de 7 anys

Ayyyyyyy os preocupáis tanto por esto y igual no tenéis ni empleo,absurda empresa la vuestra.

Valoración:0menosmas
Per jaume, fa mes de 7 anys

mmolt bé pep i xorrac!, sa questió és que sa reidora de festes, sa senyoreta Fernandez està en contra de tot lo que sigui mallorquí que és, que shi canti en mallorquí, no ho trobarà tan chic i guay!, una abraçada a tots

Valoración:-1menosmas
Per manacor, fa mes de 7 anys

exigir, no sona be, es vere aixo. sona molt dictatorial, i ara per ara no estan en el millor lloc per venir amb exigencies, millor demanar i punt.

Valoración:-29menosmas
Per millorat.es, fa mes de 7 anys

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer,
els catalans, continentals o insulars,no tenim dret a actuar a qualsevol lloc del territori nacional; on som forasters per tot. Només una mentalitat provinciana i regionalista espanyola i disgregadora de la comunitat catalana, pot considerar que un compatriota ve de fora a imposar res. Mallorca no és part de la Catalunya insular i el Principat és part de la Catalunya continental; però ni l'una ni l'altre són tot Catalunya. i molt menys, Mallorca no és Catalunya.

Valoración:-53menosmas
Per coco, fa mes de 7 anys

Tiene razon en gran parte el Pep. La lengua no se hace en un día. Y mira que hace años ya que vino el catalan a conquistar las islas eh, y no se ha perdido eh, veis como no peligra para nada la absurda abolicion de la que hablais, ni ha desaparecido ni lo hara nunca.
Lo que he de decir, e imagino no compartireis, es que la manera última de llevar esta misión adelante, misión antiabolición, ha sido demasiado, demasiado impositiva. Si no se hubiera impuesto tan fuertemente, tal vez gozaría de mucho más agrado, lo digo de verdad.

Valoración:0menosmas
Per 1972, fa mes de 7 anys

Ves per on, un catalanista coherent i amb arguments, en "Pep". No compartesc el que expliques, però ets conseqüent i raones, no com la majoria de la fauna que es passeja per aqui. Accepto els teus negatius i et saludo.

Valoración:-34menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

"Joves de Mallorca per la Llengua exigeix...". Trob que s'abusa molt, massa, de s'ús des verb exigir, que té unes connotacions de tenir sa pella pes mànec, que no és es cas des catalanoparlants. Sense haver de dir "suplicar", que és molt servil-com de demanar caritat, certament- jo usaria es verb "reclamar"

Valoración:15menosmas
Per Joan Sastre - Manacor, fa mes de 7 anys

Canya als colonitzadors catalans !
Ara més que mai hem de fer respectar lo nostro.... CATALANS NOOOO GRACIES !!!
Sempre Mallorquins i Balears.. catalans mai.. som es 95% ..voltros une minimicrominorie..

Valoración:-25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris