cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
25°

Jaume Bonet abandona la vaga de fam

La junta directiva de Jubilats per Mallorca aprovà la decisió per unanimitat. El metge els ho va recomanar

29662

Jaume Bonet ha abandonat la vaga de fam després de 26 dies. Ho va fer ahir al capvespre després que la junta directiva de Jubilats per Mallorca li ho demanàs. El motiu principal que argumentaren fou el neguit per la seva salut. En concret, la recomanació del metge que l'atén. També feren menció de les peticions rebudes per part de molta gent, sobretot després de la manifestació en defensa de la llengua.

A darrera hora de l'horabaixa, la dona de Bonet ens digué que encara no havia pres res, tot i que "més tard provarem de donar-li una mica de suc de fruita barrejat amb aigua a veure com li cau. El metge ha dit que s'alimentàs molt a poc a poc i que anàs molt alerta, perquè darrerament l'aigua li ha provocat nàusees a l'estómac. Ara també hem d'anar alerta que el suc de fruita li vagi bé".

Poc abans el metge havia estat amb ell fent-li un reconeixement. Bonet, que ahir estava visiblement cansat, passà així la darrera nit a Can Alcover. Amb ell també hi era el seu substitut en la vaga de fam, Tomeu Amengual.

Jaume Vicens, de Jubilats per Mallorca, ens explicà que a partir d'avui serà Amengual qui quedarà fent la vaga de fam. Bonet partirà a casa seva. Allà ens digué que "el procés de recuperació serà molt lent i delicat. Jaume haurà de beure només un poc de líquid els primers dies. Cada vegada haurà d'anar afegint-hi un poc més de quantitat. El metge ha dit que el procés de recuperació és delicat. No es pot posar a menjar d'avui per demà. Els primers dies podrà beure un poc de suc de taronja, d'api i coses així". Vicens també apuntà que Bonet va acceptar la proposta perquè "havia arribat a un extrem ja delicat de debilitat del cos". I també perquè "hem rebut multitud de precs i de gent que deia que Jaume ja havia fet el que havia de fer i que l'objectiu ja està complert per part seva".

L'estat de salut

L'estat de salut de Bonet s'havia convertit en un motiu de preocupació a mesura que passaven els dies de vaga. Diumenge, en la manifestació, el president de l'OCB Jaume Mateu, després de tenir un record per ell en dir "tots som Jaume i n'assumim el patiment", s'adreçà al mestre jubilat per demanar-li que s'aturàs. "No posis en risc la teva vida. Et necessitam per continuar exigint amb la determinació dels indomables la dignitat que ens volen segrestar", afirmà. No fou l'únic. També se'n preocuparen i li pregaren que plegàs l'actor Simó Andreu i la cantant Maria del Mar Bonet.

Ell, emperò, no volgué amollar el que pensava fins que acabà la reunió de la directiva de Jubilats per Mallorca. Al dematí, dBalears va anar a veure'l a Can Alcover i el trobà molt afeblit. Estava postrat al llit amb els ulls tancats i gairebé no podia moure's. També li costava xerrar i li havien de parlar ben fort perquè hi sentís. Ens confessà que no es trobava bé perquè havia vomitat.

Llavors ens confirmà que "ja fa dies que el metge em recomana que ho deixi. Ell no en té cap culpa". Respecte dels consells perquè plegàs, en canvi, explicà que la directiva de Jubilats per Mallorca s'havia de reunir per prendre les decisions que calgués. "No puc dir res més", afegí. Sí que ens contà, però, que estava molt content per l'èxit de la manifestació, tot i que no hi assistí.

Amb Jaume hi era Tomeu, que diumenge vespre començà la vaga de fam. Ens digué que ell estava intentant que Bonet veiés "que ho pot deixar quan vulgui. El que vull és llevar-li la pressió personal que s'ha posat. Ara és una data més que digna perquè ho deixi. I jo intentaré mantenir la vaga fins que pugui o fins que Jubilats per Mallorca ho digui. Ells votaren fer la vaga, tot i que Jaume els va convèncer. Ell els va motivar que la situació era prou delicada i dramàtica per fer una acció de protesta pacífica".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per RT, fa mes de 8 anys

El teu acte heroic, Jaume, sempre serà recordat i serà exemple d'aquesta i de futures generacions. Admir la teva valentia. Tots aquests que se n'han rigut de tu i t'han criticat són uns covards que, com tots els covards, no passaran mai a la història, ni tan sols en la defensa de la seva llengua espanyola.

Valoració:0menosmas
Per Blai, fa mes de 8 anys

El bisbe de Mallorca ha arribat a visitar Jaume Bonet?

Valoració:-2menosmas
Per sospir, fa mes de 8 anys

Jaume Bonet, Felicitats!!

Valoració:4menosmas
Per Jaume I l´ exterminador, fa mes de 8 anys

Ara ressulta que aquest yayo a part de beneitet es covard, quin ridicul.

Valoració:0menosmas
Per balear, fa mes de 8 anys

Chapeau, cabrit!!

Valoració:0menosmas
Per Rafa, fa mes de 8 anys

Cabrit, se puede decir más alto, pero no más claro.

Valoració:0menosmas
Per Cabrit, fa mes de 8 anys

@Ropit

A mi m´agradaria veure en Marti, en Mateu o en Carod-Rovira fent-la aquesta vaga. Aquest homonet, no se si per avorriment o soletat, ha fet el ridicul, ha fet el que no tenen nassos de fer aquells que si ho haurien de fer quan s´omplen la boca de "lluitar per la nostra identitat" i "defensar allò que és ben nostro". Han emprat aquest senyor, o ho han consentit al manco, desfressant fins i tot els resultats; ja t´ho dic ara que és imposible aprimar-se 20 kg en 19 dies, a més estaria trasparent. No estic jutjant aquest senyor; cadascú fa el que vol amb ses seves sopes (mai més ben dit), estic denunciant als personatjes que ho han consentit.

Valoració:-2menosmas
Per MJ, fa mes de 8 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el castellà no és útil ni necessari. (© Aquí, en català!)

Si els forasters volen fer comentaris, tenen el Diario de Mallorca, sense anar més enfora.

Valoració:3menosmas
Per CUCARELL, fa mes de 8 anys

Menuda patochada. ¿se cree que puede tomar el pelo a la gente de esta manera? Una huelga de hambre se lleva hasta el final si es necesario. este solo buscaba protagonismo y lo de la "recomendación médica" ya lo tenian calculado. He dicho 'tenían' a propósito. Claro, ahora llegan ses panades i es bons robiols. Se va a poner como un cerdo. Pobre diablo. Ridículo.

Valoració:0menosmas
Per Bartolomé, fa mes de 8 anys

¡Todo un éxiti! ¡No ha conseguido nada!

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris