cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
14°

Ja es recullen firmes per fer retirar l'estàtua de Sineu

El PP demana disculpes “als qui es varen sentir ofesos” i insta el Círculo Balear a no querellar-se contra l'Obra Cultural i Sineuers Independents

123330

Imatge de l'estàtua de Jaume II.

M.NADAL

La polèmica per l'estàtua de Jaume II continua. La plataforma 29-M, nascuda arran de la reunió que prop de 300 veïns de Sineu mantingueren dimecres, ha iniciat una recollida de firmes per demanar que es retiri provisionalment l'estàtua de Jaume II, mentre el Consell de Mallorca no autoritzi l'Ajuntament a posar-la al centre de la vila, declarat Bé d'Interès Cultural. Així mateix, sol·liciten que, una vegada obtingut el permís, els partits amb representació al Consistori consensuïn "la manera, la data" i el lloc per reubicar-la. El manifest de l'associació 29-M consta de tres punts més. En el primer, exigeixen "que sigui la persona o grup de persones responsables" de la col·locació de l'estàtua els qui paguin la sanció que el Consell de Mallorca pugui imposar a Sala per haver-la instal·lada sense permís. Els signants també lamenten l'assistència del Círculo Balear i de l'anomenada Acadèmi de sa Llengo Baléà a la cerimònia d'inauguració. Es tracta d'uns col·lectius "externs" -diuen- que "només hi acudiren per escalfar els ànims, provocar i increpar" la conductora de l'acte, la banda de música quan interpretava La Balanguera, i altra gent -sineuers- que hi era present.

"Volem saber qui hi convidà aquests grups i que n'assumeixi la responsabilitat, que no els tornin a convidar en cap altre acte públic a Sineu i que no cobrin mai cap subvenció de la Sala", declara el manifest. Finalment, demanen a Pere Joan Jaume, del PP i que fa dos diumenges era el batle en funcions, que "es retracti" de les declaracions que oferí a IB3 just després dels incidents, quan qualificà un grup de sineuers que havien assistit a la inauguració de "radicals d'esquerres catalanistes".

Disculpes

Per una altra banda, el Partit Popular de Sineu ha enviat un comunicat en el qual demana disculpes "a les persones que d'una manera o de l'altra es varen sentir ofeses" durant l'acte, però no explicita a qui les demana: si al grup de sineuers que, instants després dels incidents, qualificà de "radicals d'esquerres catalanistes"; o bé al Círculo Balear i a l'Acadèmi de sa Llengo Baléà. Així mateix, la formació conservadora sol·licita al Círculo Balear que "desisteixi de la intenció de querellar-se" contra l'Obra Cultura Balear i contra l'agrupació d'electors Sineuers Independents. "A més d'estar-hi en desacord, el PP de Sineu entén que aquest actitud -la del Círculo- només ajuda a elevar la tensió en la societat i empitjora la comunicació entre les diferents maneres de pensar", diu el text. És més: els populars asseguren que "ens solidaritzam" amb els representants de l'OCB de Sineu i amb Sineuers Independents, "perquè aquests anys les relacions amb els diferents partits i associacions del nostre poble han estat excel·lents i treballarem perquè no deixin de ser-ho", afirma el comunicat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sebel·lí, fa mes de 9 anys

No he seguit molt la polèmica, animada pels rucs de sempre, però l'estàtua és realment espantosa, un autèntic atemptat al bon gust, cosa esperable d'aquest Gago, d'altra banda. Jo en faria moltes reproduccions i en posaria una a cada carrer de Sineu, si tant els agrada. També en podrien fer claures amb el jou i les sagetes del Circulo per repartir als guiris dels dimcres. Els negres estarien encantats de vendre'n.

Valoració:1menosmas
Per Eivissenc, fa mes de 9 anys

Aquest monigot que vol representar a Jaume II de Mallorques i els emblemes usats per l'ultradreta mallorquina centralista i feixista contra la catalanitat no representen a la resta de ciutadans de les Illes.

Valoració:-3menosmas
Per sineuer de cor, fa mes de 9 anys

El seny, ùnic patrimoni del que poden gaudir-ne de franc totes i tots els sineuers gràcies a la tasque del Rei En Jaume II, volem que sia l'estel de tota la moguda. Els del Partit Popular han encetat el melò de les disculpes. Ara pertoque a les altres parts: l'Agrupació d'electors SI, l'Obra i el Círculo Balear. Noltros seguim oferint el criteri de que la plaça dels Donants de Sang podria ésser la millor ubicació de l'estatua.

Valoració:2menosmas
Per Aina, fa mes de 9 anys

Som Sienuers i no serem mai això nos volen enteferra de catalans de Mallorca.. Mallorquins sempre, catalans mai

Valoració:4menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Hola Conxa... He visitat la pàgina que adjuntes...

Mare de déu quins freaks !.

Per cert, a Menorca n'hi ha un de molt divertit que li diuen Copito que toca sa guitarra en pla country i pretén ser és filòleg major des regne.

Quin personal !

Valoració:2menosmas
Per Conxa Forteza, fa mes de 9 anys

Crec que hauriue de pegar una mirada a la gent que va fer la processo organitzada per s'Academi de sa llengo balea.ç

http://podencoblanco.foroactivo.com/t146-sineu-2011

Valoració:1menosmas
Per Aina, fa mes de 9 anys

Som Sienuers i no serem mai això nos volen enteferra de catalans de Mallorca..
Mallorquins sempre, catalans mai

Valoració:-27menosmas
Per Llibertat per a totes les Nacions, fa mes de 9 anys

http://www.youtube.com/watch?v=qJpZgIR_J9E

Valoració:3menosmas
Per Gent del poble, fa mes de 9 anys

Idò sí, els veïnats de Ses Cases Noves, de's Molí, del Polígon, de les estacions,de la plaça dels Donants de Sang, els que volem que la gent que entri des de Inca, de Santa Margalida, de Manacor, o pel ferrocarril conegui que el poble de Sineu va tenir en el Rei Jaume II una impronta secular que convertí el terme en la capitalidad del Plà, jugam una carta respectuosament a favor de la ubicació del monument a la plaça del Donants de Sang, una gírgola dins de la pleta, una clapa de verdor, un crit a favor de la solidaritat i el seny. I, si no pot ésser, que hi ferem, a esperar que el poble de Sineu vulgui retre homenatge a un altre sineuer d'honor

Valoració:0menosmas
Per Bebé Pobrissó., fa mes de 9 anys

Mamamamama... Jo no vull que me forasteritzin...Ué, ué, ué De major vull esser mallorquí...angueee, angueee angueee...

Valoració:-34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris