cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
11°

Iturri pagà 120.000 € a Pol en 3 factures falses

Un responsable comercial imputat al cas Bomsai diu que l'exdirector d'Emergències cobrà per assessorar

Un treballador de l'àrea comercial de l'empresa Iturri afirmà ahir davant el jutge instructor del cas Bomsai que l'exdirector general d'Emergències del govern Matas, Joan Pol, va cobrar 120.000 euros per assessorar-los en el projecte Gesfiere, un sistema de comunicació per a situacions d'emergències. José Díaz, que declarà com a imputat, negà en tot moment que la seva relació tingués res a veure amb el Parc de Bombers. Cal recordar que Iturri fou contractada per la UTE que s'adjudicà la construcció de la citada instal·lació i que els facturà 1,5 milions d'euros al 2007 i 1,9 al 2009. Els investigadors sospiten un possible pagament de comissions d'Iturri a Pol.

Díaz apuntà que "en un moment donat plantejà a la direcció que se sentia incòmode", ja que Pol no era remunerat, i que accedí a pagar-li. Afegí que va parlar amb l'exdirector d'emergencies "perquè no ens deixàs penjats" i li va proposar que cobràs 120.000 euros pels dos anys en què havia col·laborat amb ells. Pol hi acceptà. L'imputat indicà que fou el director financer d'Iturri qui digué que el pagament es faria a través de tres factures. El problema rau en el fet que els doblers es cobraren a través de tres factures falses d'una societat que Pol tenia amb l'exsoci Juan Mas.

Díaz afirmà que va "haver d'anar darrere Pol" per pagar-li el doblers" i que aquest li digué que no es preocupàs perquè ho facturaria a una societat seva. Més tard, quan s'acordà el pagament "algú de la societat de Pol em va dir que no podien facturar per assessorament" i li explicà que l'empresa -Massal Urbis- era del sector immobiliari. Insistí que l'avisaren que "no podien facturar per la prestació de serveis professionals" i que el concepte havia de ser "per obres, per exemple". Preguntat sobre si a Iturri coneixien que el contingut de les factures era fals, apuntà que la persona d'administració que abonà els doblers se suposa que ho desconeixia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris