nubes
  • Màx: 11°
  • Mín:

Insubmissió al peatge del túnel de Sóller

El col·lectiu Albaïna du a la Vall la campanya #novullpagar. Es plantaren davant les barreres i en col·lapsaren l’entrada i la sortida durant 40 minuts

L'exitosa campanya catalana #novullpagar peatge arribà ahir al túnel de Sóller de la mà del col·lectiu Albaïna. A primera hora del matí, un cotxe es plantà davant la barrera del túnel i es negà a pagar per poder passar des de Sóller en direcció a Palma. És una acció reivindicativa per mostrar el rebuig a pagar per passar pel túnel i declarar així insubmissió a aquest import. Tanmateix, no varen poder creuar, perquè els operaris de la concessionària no els van obrir la barrera.

Però no es rendiren i a l'horabaixa hi tornaren. Aquesta vegada varen tenir sort i aconseguiren passar sense pagar. Cap a les vuit del vespre, sis cotxes es plantaren al túnel i es negaren a pagar. Tres en direcció a Sóller i tres en direcció a Palma quedaren aturats durant 40 minuts, tot col·lapsant entrades i sortides, ja que els operaris no obrien les barreres. De fet, la concessionària es va veure obligada a tancar l'accés el túnel des de Sóller i molts vehicles optaren per agafar la carretera del Coll.

Victòria

Encara que no es produïren actes violents, sí que hi hagué certa tensió, especialment perquè molts conductors no sabien què passava. La Guàrdia Civil es desplaçà fins al túnel i, finalment, els operaris aixecaren la barrera perquè els cotxes ‘insubmisos' passassin. D'aquesta manera, ahir es produí la primera victòria de #novullpagar a Mallorca. Mentrestant, el gerent de la concessionària, Jordi Ferrer, que acudí al túnel, indicà que intentaran "cercar responsabilitats".

Respecte de l'acció del matí, els membres d'Albaïna denuncien que els treballadors del túnel els varen "retenir de manera il·legal el cotxe durant més de 40 minuts", perquè durant aquest temps "es negaren a obrir la barrera i ens impediren fer marxa enrere mitjançant la col·locació de cons". Per aquest motiu, els activistes telefonaren a la Guàrdia Civil perquè acudís al peatge i, un cop acabada l'acció, el col·lectiu Albaïna interposà una denúncia contra la concessionària per "retenció il·legal".

Els principals motius pels quals els activistes han decidit ‘importar' la campanya catalana és que el peatge del túnel de Sóller "és un dels més cars de tot l'Estat, relació preu-quilòmetre". També al·leguen que "s'allargà la concessió fins al juny de 2022, tot i estar a hores d'ara més que sufragada la inversió realitzada per finalitzar les obres".

Asseguren que suposa "un greuge comparatiu respecte de la resta de ciutadans balears, ja que és l'única via de les Illes per la qual s'ha de pagar". A més, recorden que els residents de Sóller, Fornalutx i Escorca tenen "un motiu de pes" per afegir-se a la campanya d'insubmissió. Des del setembre de 2010, el Govern no ha abonat cap mensualitat de la subvenció del túnel a què tenen dret.

Per això, fan una crida ciutadana -als residents de la Vall i de tot Mallorca- a sumar-se a la iniciativa i no pagar. A més, constituiran una plataforma ciutadana en contra del peatge.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Antoni, Wis, fa mes de 7 anys

Això se diu pagar a la japonesa!!!!
Es el mateix que començaran a fer a Catalunya!!!!
Ja hem va bé

Valoración:1menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 7 anys

També hi ha una manera obstruccionista que ès
totalment legal, ès pagant
amb cèntims, amb monedes de 1, 2,i 5 cèntims de euro.
Amb 5 euros hi ha 500 monedes de 0'01 euros i més de 20
minuts de retenció per comptar-les.

Valoración:2menosmas
Per Antoni, Wis, fa mes de 7 anys

Anims Mallorquins i nou vinguts!!!!!!!
Anem tots al Túnel i neguem-nos a pagar!!!!!!!!!!!
Esteim amb el nostra DRET com a ciutadans a manifestar-ho!!!!!!!!!!
Una molt bona iniciativa per part del membres d'aquest colectiu. Per cert, Vicente Mortadela, jo diria que t'has equivocat de fòrum............

Valoración:3menosmas
Per Vicente Mortadela, fa mes de 7 anys

Viva Andalucia Libre!!!

Valoración:-3menosmas
Per emigrante, fa mes de 7 anys

Está cerrado el coll?

Valoración:-8menosmas
Per JRB dimissió, fa mes de 7 anys

Jose Ramon Bauza, dimissió !. Si repetim aquesta reclamació en aquests fòrums, sigui quina sigui la notícia, anirem interioritzant que el president del pp ha de dimitir. Ells, el del pp, ho van fer amb dos presidents del govern espanyol del psoe i els va sortir bé, no perquè dimitissin, sinó perquè va erosionar la moral del partit i dels votants. Per tant, Jose Ramon Bauza, dimissió! De motius per demanar-ne la dimissió, per altra banda, n'hi ha molts, tant culturals, com socials, com econòmics, un d'ells és pagar el manteniment de Marivent mentre tanca dos hospitals públics... per estalviar.

Valoración:8menosmas
Per CAM, fa mes de 7 anys

Aquí no estan avesats que els plantem cara, per això solen ser més durs amb nosaltres, com ha passat amb les multes a Campos, per exemple. No suporten que el Poble planti cara i per això el 36 passà el que passà. Si aguantam les posicions arribarà un moment que no sabran què fer. Recomanació als de les multes d'Es Trenc: presentau recursos, denunciau l'actitud del batlle i dels municipals. Si una multa està posada indegudament i el funcionari n'és conscient, això es diu possible prevaricació. Segur que entre els multats hi ha algun misser que de tot això en sap molt més que jo.

Valoración:8menosmas
Per Vicenç Ramoneda, fa mes de 7 anys

La nostra covardia els ha fet forts i el reflex és el govern que patim!

Així comença el camí cap a la llibertat nacional.
Visca Catalunya estat!
Mori el mal govern!

http://www.youtube.com/watch?v=sPUaRgVMqgc&feature=player_embedded

Valoración:12menosmas
Per Vicenç, fa mes de 7 anys

Es una vergonya que després de tants d´anys encara s´hagi de pagar per fer ús del túnel. En la quantitat de diners públics que s´han malbaratat aquets anys d´abundor, i no pogueren abolir el pagament del túnel. Quin pais de vergonya, quins politiquets pixatinters que hen tingut i tenim. Quina vergonya de gent.

Valoración:10menosmas
Per kim, fa mes de 7 anys

alliberet-mos de l'espoli i els peatges.
mori el malgovern, visca es bongovern
INDEPENDÈNCIA, JA

Valoración:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris