cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

Imputada per malversació l'excap del gabinet de Matas

Dulce Linares formava part de la junta rectora del consorci per a la construcció del Palma Arena. La Fiscalia la situa a l'ens com a secretària d'actes i supervisora tecnicojurídica del Govern balear

Dulce Linares abandona els jutjats de l'avinguda d'Alemanya acompanyada pel seu advocat.

17-08-2009 | Joan Torres.

La cap del gabinet de Jaume Matas quan aquest era president del Govern balear, Dulce Linares, declarà ahir com a imputada en el cas Palma Arena. Linares, que és acusada d'un delicte de malversació de doblers públics, comparegué durant dues hores davant del jutge instructor del cas, José Castro, i del fiscal Miguel Àngel Subirán.
A preguntes de Subirán, l'excap del gabinet de Matas manifestà que tenia constància de l'existència del contracte amb els arquitectes Lluís i Jaume García Ruiz, els quals es posaren al capdavant de l'edificació del velòdrom després de la destitució del creador del projecte, Ralf Schürmann, però cap responsabilitat directa. A més, Linares acudia a les reunions de la junta rectora del consorci per a la construcció del Palma Arena, la qual, en teoria, havia de prendre totes les decisions relacionades amb les obres del pavelló. D'aquesta junta rectora, també en formaven part Rafel Duran, com a regidor d'Esports de l'Ajuntament de Palma; José Luis Pepote Ballester, director general d'Esports; Antoni Palerm, director insular d'Esports, i Jorge Moisés, secretari del grup. Tots aquests estan imputats en la causa.

Cada membre de la junta representava una de les institucions que participaven en la gestació del Palma Arena: Cort, les conselleries d'Esports i de Presidència i el Consell de Mallorca, que va cedir els terrenys. Per aquest motiu, la presència de Linares a la junta rectora es podria entendre com a representació del mateix Jaume Matas, ja que tots els ens implicats ja eren simbolitzats per algú. Tot i que ella declarà que la seva participació en les reunions era testimonial, la Fiscalia la situa com a secretària d'actes i supervisora tecnicojurídica del Govern.
No debades, la imputada, alta funcionària de la Conselleria d'Economia, és una de les més estretes col·laboradores de l'expresident: era cap del Servei de Gestió Econòmica del Govern quan Matas fou conseller d'Economia i, en partir Maria Umbert cap a IB3 televisió, Linares passà a ser la cap del gabinet de l'expresident. Ara, igual que el cunyat de Matas, Fernando Areal, i qui fou assistenta tècnica de Presidència, Jane King, també està imputada pel cas Palma Arena.

L'entorn de l'expresident torna a ser esquitxat

Jaume Matas no ha hagut d'anar a declarar en el marc de la instrucció del cas Palma Arena, però tres dels seus més estrets col·laboradors de la passada lesgislatura ja estan implicats en aquesta causa. Dimecres passat es va saber que el germà de l'esposa de Jaume Matas, Fernando Areal, havia estat citat a declarar en qualitat d'imputat pel jutge. Les investigacions efectuades fins al moment i l'anàlisi de la documentació confiscada en els escorcolls realitzats en l'operació Espasa han provocat fortes sospites que Areal, gerent del PP de Balears entre el 2003 i el 2007, liquidà pagaments amb doblers negres. Serien uns 70.000 euros i es pensa que amb aquesta quantitat es va finançar part de la campanya del PP en els comicis del 2007. De fet, la Fiscalia treballa sobre la pista que prop d'un milió d'euros haurien passat per diferents vies del consorci al finançament de la propaganda electoral dels conservadors. Després de la pèrdua de la majoria absoluta (el 27-M) i la partida de Jaume Matas a Washington, Rosa Estaràs va anar agafant les regnes del PP i se'n va anomenar un altre gerent.

L'assistenta tècnica

L'endemà de conèixer la imputació d'Areal declarà també com a imputada Jane King Gràcia, exsecretària general tècnica de Vicepresidència i de la Conselleria de Relacions Institucionals del Govern, la qual encapçalava Rosa Estaràs, però que al mateix temps assistia tècnicament el gabinet del president. King, imputada en aquesta causa per un suposat delicte de malversació de doblers públics, coordinava així durant la legislatura passada l'àrea de Presidència, ja que aquesta no disposava d'un departament orgànic propi. Des del seu càrrec de confiança King signà, entre els anys 2003 i 2007, desenes d'adjudicacions de subministraments, alguns dels quals estaven relacionats amb el velòdrom. L'exassistenta tècnica de Jaume Matas sostingué en tot moment davant els fiscals que les seves funcions al Govern eren senzillament de caràcter tècnic i administratiu.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per xarlot, fa mes de 9 anys
Aquesta, almanco no riu.
Valoración:1menosmas
Per manolo, fa mes de 9 anys
el patriota.

pero bueno cada vez que en este foro surt qualquier cosa que tinga relació amb la gengua, ya está lo justifica todo,

Que te enteres patriota que la cosa es nostra y es de aqui y ya saben quela mayoria de les empreses de fora se an puesto a las ordenes de los señores de la pasta de aquí , coño o es que no te enteras que aqui, por desgracio hay mucho pirata disfrazao de cossier?

Abre los ojos chabal la cosa es de aqui y te deberia dar verguenza de no gritar los espolio de LOS CAÑELLAS, MATAS, ORDINAS, NADAL, MUNAR, NO ALUCINES CON TEMAS DE "LLINATGES" , JODER QUE ESTOS LOS TIENES VIVIENDO MU CERQUITA,

DÍ ALGO O CINICAMENTE ESCONDELOS

CON EL MAL QUE T'HAN FET¡¡¡¡¡
Valoración:0menosmas
Per manolo, fa mes de 9 anys
Si, si y ellos los que se apuntan a las movidas de la Conferencia Episcopal, como es posible que no exista para ellos el mínimo atisvo de culpa ni arrepentimiento ni sepan pedir perdon a este pueblo de Dios que en ellos confió. Que los valientes jueces entren en el templo de los vanidosos y los echen de sus acorazados templos y que paguen por sus lujurias y desmanes.
SEÑOR
Valoración:0menosmas
Per MANOLO, fa mes de 9 anys
esta sr
º no tiene que hacer cola para coger el bus ni llevar a sus niños a l?escola.
TENDAN CARA

DEJEMONOS DE TONTERIAS DONDE ESTÀ LA PASTA.
LA PASTA O EL TRULLO Y NO HAY MÀS.

ES LO ÚNICO QUE ENTIENDE LA GENTE, LO DEMAS SON GANAS DE MAREAR LA PERDIZ
Valoración:-1menosmas
Per Antipep, fa mes de 9 anys
Molt bé Estudiantet, jo creia que era l'únic antigovern socialiste per aquestes pàgines. No sé com no s'adonen que el govern actual a Espanya i a les illes és el pitjor de tota l'història de la democràcia, i a més a més, probablement, si això no canvia aviat, estirem tan enfonsats dins el pou de la crisi econòmica, amb l'atur disparat per els núvols, el terrorisme campant per tot arreu, etc. que ja sirà massa tard per sortir-ne. I, simplement, amb la idea de atacar al PP.
Valoración:1menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 9 anys
A Ciutadana.

Segons els meus comentaris, no he negad mai els sobrecosts, tot lo contrari.

Lo que afirm ès que des de que el PSOE comença a governar (1983), tots els projectes se han fet amb sobrecosts de 5, 4, 3, 2, vegadas més.
El sobrecost del PalmaArena ès normal no ès una altra cosa del altre món.
La ventaje de las Balears ès que el PSOE no ha governad molt de temps a Balears i la majoria de obras no han tengud molt de sobrecost.

Valoración:-8menosmas
Per MJ, fa mes de 9 anys
D'acord, Patriota. Hernán Cortés i Francisco Pizarro enduent-se el nostre or. I nosaltres fent l'indi, si no és que ho som.
Valoración:1menosmas
Per ciutadana per a l'honestedat, fa mes de 9 anys
Estudiantet ¿t'atreveixes a negar el sobrecost del Palma Arena i tota els altres casos DEMOSTRATS? ¡Au venga, fes-t'ho mirar...!
Valoración:4menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 9 anys
Suposem que en Matas se haguess quedad i no haguess dimitit continuant com a xefo del PP balear.

Aquestas campanyas inquisitorials no serian permesas per el PSOE, fins i tot si n'Antich haguess obert la caçera contra el PP, haguess estad botid, abans que el PSOE perdess la possibilitat de governar amb el Pacte.
Dins el PSOE elements com n'Antich no són molt agradables, però no tenen altre remei que mantenir-lo, ja que no el poden substituir.
Políticament aquesta caçera ès contraproduent per el PSOE, ja que el PP pot conseguir la majoria absoluta si continuan amb aquesta tàctica.
A UM li interessa debilitar el PP, per lo que aquestas campanyas li van molt bé aparentment.
Valoración:-4menosmas
Per justisiero, fa mes de 9 anys
aon ets jaume, vine vine que no et pasara res...juajuajua...jo en vui 18 a primera fila, ho volem veure tot...mmm...jajaja
Valoración:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris