cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín: 13°
13°

IB3 declara desert el concurs del servei lingüístic perquè Paraula es nega a 'salar'

Il·lustració sobre IB3 i el nou model lingüístic.

La mesa de contractació d'IB3 ha proposat a l'òrgan de contractació de l'Ens declarar desert el procediment de licitació del servei de correcció i assessorament lingüístic, després que l'associació "Paraula Centre de Serveis Lingüístics", qualificada inicialment com l'oferta més avantatjosa, no hagi acceptat l'aplicació del model acordat pel Consell de Direcció d'IB3.

El model acordat per la Direcció preveu “d'acord amb el Llibre d'Estil, l'aplicació d'un registre col·loquial que possibilitaria l'ús de l'article salat en els espais d'esports, meteorologia i connexions en directe”, recorda el mitjà públic en un comunicat. El concurs queda desert perquè no es presentà cap altra empresa.

Ara bé, cal recordar que al plec de clàusules tècniques de la licitació en cap moment es parlava de què el servei lingüístic hauria de 'salar' el llenguatge d'IB3, si bé ara aquesta és la raó per la qual declaren el concurs desert, un dia després d'adjudicar el servei a Paraula.

Els representants de "Paraula", que a petició d'IB3 han assistit a la mesa de contractació per aclarir la seva postura en relació al desenvolupament del servei sota les especificacions de l'Ens Públic, han explicat “que no se sentirien còmodes amb les directrius indicades i que, segons entenen, els espais informatius haurien d'aplicar en la seva totalitat un registre d'acord amb el màxim grau de formalitat, independentment dels temes tractats”. Aquesta afirmació puntualitza notablement els aclariments que la mateixa entitat "Paraula" va remetre per escrit dimecres passat a IB3, i dels quals es podia desprendre la seva acceptació a modificar el registre lingüístic en els espais esmentats, per la qual cosa va ser positivament qualificada.

Després de l'aclariment fet aquest divendres per "Paraula", la mesa de contractació ha pogut confirmar directament amb els interessats la seva negativa a desenvolupar el servei sota la coordinació lingüística de l'Ens fent ús d’un registre més col·loquial en aquells espais de major espontaneïtat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 6 anys

Idò que s'estalviïn el servei, que tanmateix per xerrar "baléà" (o sigui, xerrar com els hi surti del d'allà) no fa falta contractar cap servei lingüístic amb els doblers públics.

Si de cas, basta bé que hi vagi qualsevol d'aquest foro d'aquells que no saben escriure, i tira per avall. La titulació, que sigui el més allunyada de res que tengui a veure amb filologia, o cap ni una i llestos. Això si, que s'ho cobri amb dos cafetets.

Valoració:1menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 6 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (24-8-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:4menosmas
Per tururú, fa mes de 6 anys

Al de más abajo: No digas chorradas. Probablemente habia acuerdo, pero no había nada firmado. Solo los del PP pueden llegar a este grado de estulticia. Efectivamente, a estos ni a los otros "ni agua".

Valoració:0menosmas
Per Espia dins IB3, fa mes de 6 anys

Això ha anat així: IB3 convoca el concurs. L'única gent capacitada per presentar-s'hi són els de Paraula. Aleshores a IB3 no els queda més remei que atorgar la concessió a l'entitat germana de l'OCB. Quan es fa públic, JR Bauzá reacciona col·lèricament i diu que als de l'OCB, "ni agua". En Gómez telefona al director d'IB3 i amb amenaces pel mig li ordena que s'ho faci com vulgui, però desfaci la concessió a Paraula.
En resum: hi ha un evident cas de PREVARICACIÓ que hauria des er denunciat immediatament a la Fiscalia corresponent.

Valoració:35menosmas
Per Miguel, fa mes de 6 anys

Estic d'acord amb Arnau, anam massa de inocents pel mon, el més astut hagués estat no dir res, i en tenir el contracte signat negar-se a salar, basant-se en què els plecs tècnics no ho preveuen específicament, a veure que hagués fet el pp després!!! Ja que per experiència sé que una vegada sigant el contracte és molt difícil resoldre'l, sinó es vulneren els plecs. Per tant paraula hagués tengut la pella pel mànec si s'hagués pogut negar a salar.

Valoració:-11menosmas
Per Arnau Sorell, fa mes de 6 anys

Clar com s'aigo. Si vols fer sa feina per sa qual t'han de menester, no importa ni começar.

Valoració:-23menosmas
Per A l'esquerra de la Seu a les tres!, fa mes de 6 anys

Que faci la feina en Toni Vera! És l'únic filòleg que conec que ho faria.

Valoració:25menosmas
Per joserrabieta talibauzán, fa mes de 6 anys

Un 10 per Paraila!
Que se salin sa collonera aquesta guarda de feixistarros i renegats que només xerren en foraster de quan s'aixequen fins que se colguen!

Valoració:45menosmas
Per ERGO, fa mes de 6 anys

Me tem que finalment trobin qualque lingüista venut que li facin la feina bruta.......

Valoració:29menosmas
Per Tià, fa mes de 6 anys

I no em direu que les pretensions de la gent d'IB3 no fossin ben clares i simples:

1) Si els locutors seuen, registre literari.

2) Si estan drets, salat.

Ara el que no sé, i m'agradaria que m'ho aclarissen, aquests caps pensants, és què han de fer els locutors qui estan a la gatzoneta. I, encara més, com han de parlar, els qui fan l'ullastre esbrancat? I els qui jeuen?

Si no ho aclaresc prest, sé cert que no podré dormir, anit.

"O tempora, o mores", que va dir Ciceró, el qual, si encara ara fos viu, segur que s'hauria exclamat "Oh estupidesa!".

Valoració:31menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris