muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El Govern paga 370.000 € l’any a 65 funcionaris per ser expolítics

Els funcionaris que han ocupat càrrecs polítics executius durant dos anys gaudeixen a les Balears d'un increment del sou quan tornen a la seva plaça. La millora oscil·la en funció del lloc que ocupen, però suposa consolidar un complement de 968,75 euros mensuals que cobraran 14 vegades a l'any fins a la jubilació. Per al Govern representa una despesa addicional de 370.000 euros l'any. 65 empleats de l'Administració autonòmica i dels seus organismes autònoms es beneficien de l'augment.

Així ho reconeix el conseller d'Administracions Públiques, Simó Gornés, en una resposta parlamentària al diputat Antoni Alorda (PSM-IV-E).

Tot i que el Govern ha rebaixat diversos complements als funcionaris amb les retallades, aquest no l'ha tocat. Aquest plus, que es coneix popularment com a nivell 33, està regulat en la Llei de funció pública, que s'ha modificat recentment sense eliminar-lo. La norma diu que els funcionaris de carrera de l'Administració autonòmica o de les entitats públiques que en depenen, i el personal estatutari al servei de la sanitat pública autonòmica que ocupin càrrecs polítics executius durant dos anys continuats o tres amb interrupció, quan es reincorporen al servei actiu tenen dret a percebre el complement de destinació que l'Estat fixa anualment als seus directors generals. A la pràctica, implica rebre el nivell màxim del complement (el 30), de 968,75 euros en 14 pagues l'any.

S'entenen com a càrrecs executius els del Govern (president, vicepresident, conseller, director general o secretari general), els de les seves entitats autònomes (president, gerent o secretari general), o els de les seves empreses públiques (president o gerent), càrrecs similars dels consells i de les seves entitats autònomes, i els del Parlament que siguin assimilats als anteriors. En el cas del personal laboral fix de la Comunitat, de les entitats autònomes i de les empreses públiques, el complement serà inferior.

En tots els casos, el complement es fa extensiu a aquells que passin a ser funcionaris de carrera o personal laboral fix després d'haver ocupat el càrrec polític.

El complement que es modifica és el de destinació, que passa a ser del nivell més alt (el 30)per als expolítics, l'endemà de tornar a la plaça. Això suposa que, per exemple, un auxiliar administratiu (nivell 16), que cobra un complement de 349,33 euros al mes, passa a consolidar el complement d'un director general (nivell 30), de 968,75 euros mensuals, si ha estat alt càrrec dos anys. Un funcionari que no passàs per un càrrec polític executiu hauria d'estar fins a deu anys en càrrecs de màxima responsabilitat en l'Administració per obtenir el nivell 30, sempre que fos tècnic superior (nivell 21). Si fos auxiliar administratiu (nivell 16),no hi arribaria mai.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Tià, fa mes de 8 anys

Quants professionals interins podrien contractar cada any amb aquests doblers? Lo que no tenen són doblers pel que no els interessa! Vergonya no, tot això ja fa oi !!

Valoració:1menosmas
Per biel, fa mes de 8 anys

Au va! no pot ser veritat tanta corrupciò politica. Això es una estafa pura i dura.Arrux tota aquesta colla de corruptes aprofitats i amb poca vergonya.

Valoració:2menosmas
Per Destroyer, fa mes de 8 anys

Vergonya... En tenen....amb la fam que passen un munt de famílies....

Valoració:11menosmas
Per anna, fa mes de 8 anys

QUINA VERGONYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Valoració:13menosmas
Per Igj, fa mes de 8 anys

Em sap greu la informació no és correcta, el nivell 33 que cobren els funcionaris que durant 2 anys han ocupat càrrec a l'Administració Autonòmica és de 1151'23€/mes i no 968'75€/mes, hi ha una petitia diferència.

Valoració:11menosmas
Per canal 33, fa mes de 8 anys

Ahhh, jajaja, perquè hi ha tants de funcionaris als partits? l,clar: perquè així sense cap mena d'oposició es cobra més i durant TOTA LA VIDA, au¡¡¡ I el que vulgui saber més que tresqui els noms dels agraciats, n'hi ha molts i moltes brega que de política res de res, no més són per ocupar una cadira que passats dos anys sera com una premi de la ONCE

Valoració:5menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 8 anys

Això hauria d'haver estat el primer que havien d'haver llevat. De la mateixa manera que ho posaren, ara que ho llevin. No tenen vergonya, ni l'han coneguda mai. Quina credibilitat poden tenir aquesta guarda?

Valoració:13menosmas
Per pep, fa mes de 8 anys

això es vergonyós, si no se lleven aquest complement amb caràcter retroactiu els hi hauriem de girar sa esquena a tots. Molt bé per USO, però, els altres sindicats que hi diuen?? callen com a putes? vergonyós

Valoració:9menosmas
Per IMPRESENTABLE!, fa mes de 8 anys

AQUEST COMPLEMENT 33 ÉS LA VERGONYA MÉS GROSSA QUE HI HA ACTUALMENT A LA FUNCIÓ PÚBLICA !

no callis! REBELA'T!!!

Valoració:22menosmas
Per fil, fa mes de 8 anys

Això és una vergonya! Els tutors o caps de departament que treballen a centres educatius faran la seva feina i no cobraran el complement (voltant 30€), tampoc cobraran 14 pagues. En canvi aquesta gent sense fer la feina en cobrarà 968,75 i en 14 pagues.

Me sent estafat. No tenc paraules per reflectir la meva indignació!

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris