cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

El Govern Bauzá defensa la seva gestió llevat d'algun error de “contundència”

José Ramón Bauzá, president de Balears, encapçala les jornades d'acció de Govern per tal de posar en comú les estratègies de les conselleries en els pròxims mesos.

CAIB

El Govern Bauzá reitera la defensa de la seva gestió. Núria Riera, portaveu de l'Executiu, ha assegurat aquest dissabte que han realitzat “un bon treball” en els tres anys de legislatura, posant en marxa un nou model que impulsa la recuperació econòmica. Amb tot, ha reconegut que han pogut cometre “alguna equivocació en la contundència” en aplicar les mesures.

La portaveu ha resumit en una compareixença les jornades d'anàlisi i compliment dels objectius de l'acció de govern que encapçala des de divendres José Ramón Bauzá, president del Govern, en les quals es realitza una posada en comú de les estratègies a desenvolupar en els pròxims sis mesos per les diferents conselleries.

Riera, que ha defensat els canvis estructurals empresos, ha asseverat que “estam molt millor que el 2011” gràcies a les “mesures coherents” de l'Executiu. Amb tot, ha admès que el Govern ha pogut errar en la seva aplicació. “Ens hem pogut equivocar en la contundència, en la manera de portar-les endavant”, ha afirmat.

La portaveu ha defensat que l'important és que “el camí de la recuperació és ferm”. A parer seu, les mesures més difícils han estat les de contenció econòmica i sacrifici, “però el que no pren decisions, encara que no s'equivoca, tampoc no avança”, ha assegurat.

Riera també ha assenyalat que l'austeritat ha de continuar en el futur perquè ha permès garantir la sostenibilitat dels serveis públics, si bé de cara als pròxims pressuposts, gràcies a les polítiques aplicades “hi ha possibilitat de continuar avançant en positiu”.

Eixos de govern
Entre els eixos de treball del Govern, la portaveu ha destacat l'aposta “clara i contundent” contra les prospeccions petrolíferes, a favor d'un canvi del finançament autonòmic, de la cogestió aeroportuària i d'una modificació del Règim Especial Balear, així com per consolidar el compliment del compromís de dèficit públic, enguany de l'1%.

Sobre el nou model de finançament, el Govern esperarà a conèixer els lliuraments a compte que es produeixin el juliol per part del Govern central per “valorar la contundència amb què continuar defensant les reivindicacions” de la comunitat.

Riera, ha destacat els avenços en el pagament a proveïdors, la reestructuració de l'Administració, que d'estar sobredimensionada ha permès estalviar 228 milions d'euros des de 2011, i els canvis normatius que han consolidat la recuperació econòmica i han agilitat els tràmits.

En salut, ha dit la portaveu, s'han reduït les llistes d'espera i ha millorat la valoració ciutadana de les prestacions sanitàries. Segons ha afirmat, “el gruix” del “gran canvi normatiu” previst pel Govern per a la legislatura “ja està en marxa”.

Canvis de legislació
Entre les lleis més importants de legislatura figuren, segons ha dit la portaveu, les de turisme i finançament dels consells, la llei del sòl, els plans de comerç i ocupació, el canvi en el model educatiu i la modificació de la llei del tercer sector que ha permès millores en la gestió dels serveis socials.

La portaveu considera que les polítiques del Govern han convertit en “normalitat” que les xifres de l'atur descendeixin des de fa 9 mesos, hi hagi creació d'ocupació neta des de fa 13, augmenti la creació d'empreses i els autònoms i baixin els ERO.

Riera també ha lloat l'aposta per la col·laboració públic-privada i ha agraït la cooperació dels sectors socials per assolir acords així com els esforços dels funcionaris i la ciutadania en general, i ha criticat que l'oposició hagi estat “més preocupada de compatibilitats” que dels problemes ciutadans.

Les “jornades d'acció del Govern”, les segones de 2014, van començar divendres amb les conselleries d'Administracions Públiques; Educació, Cultura i Universitats; Hisenda i Pressuposts, i Família i Serveis Socials; i han continuat dissabte amb els departaments d'Economia i Competitivitat i Presidència. Dissabte horabaixa estan previstes les reunions amb Turisme i Esports; Agricultura, Medi Ambient i Territori, i Salut.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per zoodepersonas, fa mes de 6 anys

Es trist pero sa politica Balear se limita a un intercanvi mercantilista de favors govern central/govern autonomic i entre els diversos partits majoritaris (normalment en mig de disputes per controlar governs autonomics) crec que reduir la politica a un hambit mercantilista es un error, i explicaré perqué ho penso.
quan realitzem una transacció (intercanviar producte o servei per diners) tenim clar el valor obgectiu del que volem comprar/vendre, i el nostre obgectiu sera sempre obtenir l'obgecte/servei desitjat al menor preu. La politica en canvi, consisteix en la gestió dels recursos i del potencial de les persones a les cual un representa, pero no amb l'obgectiu de obtenir res en concret (ja que axo podria suposar que un perjudici per unes persones i benefici per unes altres) crec que el motor de la politica es el compromis amb la conciencia y la voluntat del colectiu de persones que un representa, respectant els altres punts de vista. Per desgracia, el debat politic a les illes es gairebé buit i carregat de demagogia.

Valoració:3menosmas
Per Fins els nassos, fa mes de 6 anys

Aquesta gent quan un no pensa com ells diu que és un nazi. I que estan fent ells, tan els d'aquí com els de la "meseta"? Idò fan com feia en Joseph Goebbels, ministre de Propaganda den Hitler: repetir les mentides tantes vegades que s'ho creuen!!!

Valoració:10menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 6 anys

I això què vol dir? Què haurien d'haver esat més contundents? o que no ho havien d'haver estat tant? Ni ells mateixos ho saben. Només saben que ho han fet beníssim, això sí, per a ells, clar.

Valoració:15menosmas
Per Pep, fa mes de 6 anys

De seguir aixi ells tambe tocaran la miseria!

Valoració:17menosmas
Per Toni T, fa mes de 6 anys

La nova estratègia del PP és utilitzar plantilla:

Tot ...........,,...,... llevat de ..................

Ja ho va fer en Rajoy i ara en Bauzá. El probllema és que aquest"llevat" és molt important.

Valoració:17menosmas
Per Eh, que no?, fa mes de 6 anys

Malament anam quan se necessita defensar els seus fets. El que és clar i bo no necessita defensa.

Valoració:21menosmas
Per jrbs, fa mes de 6 anys

Todo el gobierno Bauzá es un error, comenzando por el mismo bauzá

Valoració:2menosmas
Per Moltdoi Fan, fa mes de 6 anys

Així és. i un gròs error de contundència, ha estat tota la legislatura baussànica perque ha fet xocar la seva "màquina de governar" contra el poble.

Valoració:26menosmas
Per Fan oi, fa mes de 6 anys

Segons el Diccionari:

CONTUNDENT adj.: cast. contundente.
|| 1. Que produeix contusió.
|| 2. Que anul·la tota rèplica; incontrovertible.

Segons el PP:

Mando y ordeno i si puc, te deixaré KO.

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris