cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 21°
30°

Fregada de Grimalt i Nadal davant el jutge

El jutge del cas Maquillatge va encarar el conseller Miquel Àngel Grimalt i el regidor de Cort Miquel Nadal, perquè aclarissin les contradiccions dels seus testimonis . No ho aconseguí. Després, els va fer declarar per separat

115184

Miquel Nadal, a la seva arribada als jutjats.

ALEJANDRO SEPULVEDA

El cara a cara d'ahir dematí entre Nadal i Grimalt resultà especialment dur i tens, no exempt d'agressivitat continguda malgrat les bones maneres, indicaren fons judicials. El primer que arribà ahir als jutjats va ser el conseller Miquel Àngel Grimalt -a les 09.45 hores- , que baixà d'un taxi acompanyat d'una amiga advocada que estigué amb ell en tot moment. Poc després, també arribava el regidor i exconseller Miquel Nadal. Ho féu a peu i acompanyat per dos amics del grup d'Unió Mallorquina a Palma. A la sala, els primers que hi entraren varen ser el jutge Lope Sola i el fiscal Joan Carrau amb un arxivador de cartó davall el braç. L'encarament començà cap a les 10.20 hores. El magistrat es va dirigir als dos imputats i els va demanar que es responguessin entre ells mateixos, a fi que es posassin d'acord en relació amb les contradiccions de les seves declaracions anteriors.

El gruix de l'acarament se centrà en la pròrroga d'uns dels contractes que el Consell signà amb Studio Media, productora que participà en la posada en marxa de la ràdio pública Ona Mallorca. Tant Nadal com Grimalt es ratificaren en els testimonis efectuats per desembre. En alguns moments, les interpel·lacions es feien "amb agressivitat", segons un dels missers presents a l'acte. Nadal insistí que "l'expedient -de contractació- es tramità correctament i les deficiències que en el seu moment s'hi haurien pogut trobar s'anaren corregint". Afegí que "no consider que la pròrroga estigués mal feta".

Grimalt, en canvi, reafirmà que Alfredo Conde -soci d'Studio Media- l'avisà que no podia complir una fase de l'aplec i que això "era motiu de rescissió del contracte". Llavors acudí a Nadal per exposar-li que "o bé es rescindia, o bé es modificava amb una pròrroga i l'exconseller digué que es tramitàs la pròrroga". Però Nadal negà que "donàs aquesta instrucció" i assenyalà que la la decisió era de l'òrgan de contractació, i no seva. Grimalt afegí que deixar una ràdio sense emetre era una decisió important del Consell i que, "evidentment", es dirigí al seu superior.

Ni bé ni malament

Grimalt no recordà que hagués incomplert cap de les instruccions de Nadal, "hi estigués d'acord o no". També afirmà que "no jutj si Nadal ho va fer bé o malament". A més, manifestà que en cap moment "no en vaig parlar" amb la presidenta, Maria Antònia Munar. Per la seva banda, Nadal assegurà que Grimalt "no necessitava gens de tutela" ni era "cap novell". També digué que es contradeia en les declaracions. En tot moment va mantenir que el contracte i la pròrroga eren correctes. La tensió entre tots dos anà in crescendo durant els 70 minuts que durà ben bé el cara a cara. Ambdós es mantenien ferms i les contradiccions continuaven. Grimalt negà que arribàs al Consell "molt recomanat" per l'exdiputat Bartomeu Vicens, segons havia afirmat Nadal. I afegí que "amb qui havia treballat era amb Nadal, no amb Vicens".

Discrepàncies sobre el model

Respecte del contracte per posar en marxa la ràdio i que finalment s'adjudicà Studio Media, Grimalt assenyalà que la seva idea per dur endavant el projecte "era una ràdio pública, però Nadal m'argumentà una altra idea: externalitzar el servei". Afegí que l'exconseller li passà un esborrany amb el plec administratiu amb el qual autoritzà, posteriorment, el pagament. A més, declarà que "qualsevol decisió política la consultava a Nadal" i que aquest decidí que "no hi hagués publicitat (per finançar-la) i que els pagaments (a Studio Media) fossin mensuals i no trimestrals, per no perdre una anualitat que s'havia inclòs al pressupost".

El regidor contraatacà i assegurà que Grimalt "per la manera d'explicar-se, pareix que té por i que vol derivar responsabilitats". Afegí que ell fou "el transmissor de la voluntat política del Govern (insular)", no va decidir.
Un dels moments més tensos es va produir quan Grimalt insistí que "la decisió del pagaments mensuals o trimestrals no era rellevant; allò rellevant era que s'efectuàs un pagament avançat i que fos Nadal qui ho decidís". Aquest va contestar que els pagaments s'haurien fet igualment, cosa que Grimalt negà. Nadal el va "reptar públicament" a retractar-se'n i va sostenir que anticipar diners no vol dir que es perdin.

Nadal i Grimalt continuaren la seva diatriba fins que una hora després, a les 11.30, el jutge decidí posar fi a la diligència. El magistrat féu constar que tots dos havien mantingut amb fermesa les seves afirmacions. Davant això, el fiscal sol·licità que Grimalt primer i Nadal més tard declarassin a continuació per separat. Mentrestant, els passadissos de la tercera planta dels jutjats eren plens de periodistes i es feien càbales sobre els propers esdeveniments. A les 12.30, Grimalt inicià una declaració que durà devers una hora. Llavors circulaven rumors en el sentit que el fiscal podria demanar mesures cautelars contra Nadal. Semblava que el guanyador del cara a cara era Grimalt. Però Nadal entrà a testificar dos minuts abans de les dues i sortí del jutjat al cap de vint minuts. El magistrat Lope Solano no decretà mesures cautelars.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sebel·lí, fa mes de 11 anys
acollinar? colleja? però i en Pau aquest d'on ha comparegut?
Sempre convé recordar a qui beneficien les coses, com a les novel·les policíaques. També estaria bé pensar si hi ha qualque fiscal d'aquests i jutges que no sigui votant de PP-PSOE-IU: això és una Justícia independent? Un lloc on tot es fa en espanyol i si parles en català et miren com si fossin en Rasputí, però el de veres? Fan rialles els que defensen la bondat de la Justícia en un país colonitzat.
Valoració:6menosmas
Per pau reverter, fa mes de 11 anys

En Nadal va dimitir del seu càrrec tal i com havia anunciat. Però i en Grimalt, en Grimalt va dir després de ser imputat que dimitiria en els dies següents. Després se va acollinar, com sempre i va callar com un mort. Devia arribar a ca seva i li devien fotre una colleja a la nuca i li devien dir. Au tu, calla que encara mos fotran la hipoteca de la casa. No roba, només qui té ocasió, si no també a qui li fa falta. Amb aquesta resistència a dimitir, només fa que sembrar dubtes sobre la seva innocència.
Valoració:-1menosmas
Per tolo, fa mes de 11 anys
En Nadal Dimissió, no ho va dir ell que deixaria el seus càrrecs si prenien mesures contra ell?
Idoi li llevaren el Pasaport, i no degue ser per trobar-lo bon nin, penso jo.

Enga idoi, NADAL dimiteix, va ser conseller de turisme i mirau con es troba l'inestur...
I no fa més que col·locar amics que després el defenses a aquest bloc a una empresa pública com és EMAYA, tal volta per això no vol deixar l'Ajuntament?
Valoració:13menosmas
Per capullo, fa mes de 11 anys
Joder En Nadal entre declaració i declaració te temps de escriure al xat de diari balears. I l'avió ja no el treus
Valoració:15menosmas
Per toni de fenlanitx, fa mes de 11 anys
Ja hi som TOTS, En Grimalt i en Toni Peña han deixat a l'estacada a en Miquel i aquí no passa res... En quin món vivim...
Valoració:-9menosmas
Per ronaldiña, fa mes de 11 anys
I perquè ens hauria de donar vergonya?

Potser ens hauria de donar vergonya perquè en el primer congrés que va haver per succeir a en Nadal va fer una llista alternativa i després va abandanar a la gent que li havia donat suport?

Potser ens hauria de donar vergonya perquè després quan en Nadal era president, tot veient que pels mitjans legals d'un congrés no havia pogut vencer a en Nadal, li va clavar la ganiveta per l'espatlla?

Potser ens hauria de donar vergonya per què després de ser imputat va dir que dimitiria del seu càrrec de conseller i encara esteim esperant?

O potser ens hauria de donar vergonya per què ha mentit en les seves declaracions d'ahir i en comptes d'assumir la seva responsabilitat com a coordinador de serveis generals al Consell i responsable de totes les signatures que allà s'emetien i de tots els contractes que es signaven, li carrega el mort a un altre?

O potser ens hauria de donar vergonya per què per llevar-se les puces del damunt, poc menys que diu que és un benit del carajo, i que quan li van donar el carrec de coordinador de serveis, el lloc li era gran?

Mira tio, Xavier, que ja mos coneixem de la pàgina de Vius i Ungles, hauries de cercar una defensa millor per a en Grimalt, perquè aquest homo amb la carrera que porta només ha demostrat ser un COVARD i UN HIPÔCRITA. I si tu el defenses, ves alerta. ja feres bé en el sopar de nadal de dir-li que t'havia abandonat a la teva suerte, que tu sempre li havies donat suport i ell t'havia abandonat. No el defensis tant, perquè te tornarà a abandonar.
Valoració:4menosmas
Per Xavier, fa mes de 11 anys
A tots els qui pensen malament de Miquel Angel Grimalt, els hi hauría de caure sa cara de vergonya. I s'espectacle que donan i segueixen donant amb en Miquel Nadal es realment depriment i ja aleshores fastigós. Crec que ja es ben hora de plegar.
Valoració:24menosmas
Per bet, fa mes de 11 anys

Però Joan Ramon, tu no vares sentir el dia que en Grimalt va dir que si l'imputaven dimitiria. Encara estic esperant la dimissió d'aquest senyor. El meu fill petit de set anys, ha crescut dos centimetres des d'aquell dia i encara ell no ha dimitit. En canvi, en Nadal va deixar el molt preciat càrrec de conseller i ara, ara també li demanau el càrrec de l'Ajuntament? És clar, la Clavo deu estar cagadeta de por per deixar de comandar a l'ajuntament com si fos una mestreseta de casa.
Valoració:-11menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
A Reflexió: també podries reflexionar: Per què en Nadal té mesures cautelars i en Grimalt no?

Li convé al PSOE la dimissió de'n Grimalt? resposta NOOOO
Li convé al PSOE la mort política de'n Nadal? SIIIIIII
Li convé als Munaristes la mort política de'n Nadal? Siiiiii.

Si existeixen divergències vol dir que un no diu la veritat!! Llavors per què un té unes mesures cautelars tan ridícules com una retirada de passaport i l'altre no té. Una de dues, si en Nadal menteix hauria d'haver sortit amb més mesures cautelars. En canvi si qui menteix és en Grimalt, és ell qui hauria d'haver sortit amb les mesures i aquestes li haurien d'haver estat retirades a en Nadal!!!

Reflexió, reflexiona un poc millor!!!
Valoració:9menosmas
Per Joana, fa mes de 11 anys
Grimalt, si primer deceberes com a polític; ara demostres que com a persona tampoc no vals. Per cobrar cada mes també ho consultaves a en Nadal? Si te creus realment el que dius estàs cuit. No ets de fiar.
Valoració:-22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris