bruma
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
12°

Fapa: "Varen regar els nins que eren al pati al fumigar"

Imatge de l'equerra facilitada per l'Amipa del centre bunyolí. A l'esquerra mapa aportat per Medi Ambient i l'empresa de fumigació. El blau són les maniobres de l'avioneta i en vermell la zona on va llençar el producte de fumigació.

28-10-2014

La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Mallorca (Fapa) exigeix explicacions a la Conselleria de Medi Ambient i d'Educació per les fumigacions del dilluns 20 a Costitx i del dimarts 21 a Bunyola.

Des de la Fapa denuncien que varen “regar” els infants s del centre que ocupaven el pati amb la substància polvoritzava. I considerant "aquesta negligència com a molt greu per les conseqüències sobre la salut i la seguretat dels nostres fills i filles, exigim a la Conselleria d’Educació explicacions, que se’n faci responsable de les possibles conseqüències i una resposta immediata per a evitar que això es pugui repetir", asseguren.

La reclamació inclou l'exposició dels fets, l'argumentació de la normativa que al nostre parer s'ha vulnerat i conclou amb 5 peticions:

1.- El reconeixement de l’errada exposada i la manca de coordinació per part de les administracions responsables, atesa l’afectació de la salut pública i la seguretat de la ciutadania. En aquest sentit saber qui ha signat l’autorització i el pla de fumigació que preveia accions que la normativa prohibeix.

2.- El reconeixement de les responsabilitats que es puguin derivar com a conseqüència de les actuacions de la fumigació, amb atenció per les persones afectades i especial esment als casos de Síndrome de sensibilitat química múltiple que poguessin sorgir.

3.- La immediata informació a les famílies i als centres que s’han vist afectats per aquestes circumstàncies per explicar exactament l’origen i abast de la situació. Aquesta informació ha de ser clara i directa, ja que l’afectació també ha estat directa i ha provocat a les famílies un problema personalíssim.

4.- La garantia de les mesures necessàries perquè aquesta situació no es torni a produir. I en aquest sentit la comunicació pública de les actuacions previstes i les que ja s’han fet perquè, atesa la persistència del producte en la flora, boletaires i excursionistes en general ho puguin tenir en compte per les seves activitats.

5.- L’estricta aplicació de la normativa prevista per les directrius europees, en el sentit més restrictiu per a les polvoritzacions aèries i molt especialment en els entorns sensibles assenyalats per la norma. (Natura 2000, proximitats d’escoles, parcs infantils, centres sanitaris ...).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 4 anys

¡¡¡¡¡Dios¡¡¡ cuanta ignorancia y odio hay en algunas opiniones....me dais pena.....el mismo tiempo rabia...

Valoración:-5menosmas
Per Destructors del medi., fa mes de 4 anys

Aquests mapes demostren que tot és una excusa per pagar a TRAGSA, quan deixes un sol metre quadrat senses fumigar és com fer retxes dins l'aigua.
Tanta sort!

No té nom, en Company ha d'estar ben empagait, jo si fos el seu fill hi estaria.

Valoración:4menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 4 anys

Com que no els pogueren matar amb el TIL, ara ho intenten amb DIMILIN.

Valoración:25menosmas
Per Miguel, fa mes de 4 anys

Que fumiguin al pp, si els productes són tan segurs!!!

Valoración:28menosmas
Per ERGO, fa mes de 4 anys

Hi havien altres mètodes més econòmiques, menys perilloses, sense efectes colaterals i igual d'efectives.

Valoración:24menosmas
Per LLepaculs d'en Canyelles., fa mes de 4 anys

en Company no té dignitat, són uns mentiders.

Valoración:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris