cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

Fageda nega haver rebut doblers en efectiu de l'EFM

L'exbatle de Palma ha afirmat davant el jutge que no va rebre cap tracte de favor d'Oscar Collado “ni de ningú”

Joan Fageda ha comparegut davant el jutge. A la imatge, amb el seu advocat, Rafel Perera.

15-03-2011 | S. Amengual.

L'exbatle de Palma i senador del PP Joan Fageda va afirmar ahir, davant el jutge instructor del cas Funerària, que no va rebre doblers "en efectiu" quan era batle per part de l'Empresa Funerària (EMF) en "concepte de pagament per reversió d'un nínxol".

El jutge li preguntà per un rebut de 600.000 de les antigues pessetes (4.000 euros) en què hi hauria una signatura que no queda clar de qui és. Fageda negà que fos seva. L'exbatle es va mostrar sorprès per tot el que passava amb el panteó familiar i afegí que el perjudicava. Assenyalà que "no és lògic que hagués enviat algú a cobrar" doblers que provenien d'una empresa pública, atesa la seva condició de primer edil en aquells moments. També digué que per ell "és inconcebible que es poguessin pagar 600.000 pessetes en efectiu al batle".

Ni cobra ni reclama

El polític del PP insistí que "no he rebut els doblers que indica el rebut" i afegí que "no pensa reclamar res a ningú. Si en tretze anys algú s'ha quedat aquests doblers, no ho pens reclamar", indicà.

Fageda declarà com a testimoni durant deu minuts per tal d'aclarir dubtes sobre una sepultura al cementeri de Palma que comprà a l'EMF. Un document de la Funerària assenyala que la companyia li hauria d'haver abonat un rebut en concepte de reversió d'un nínxol que havia venut amb anterioritat. Fiscalia sospita que aquests doblers els hauria pogut cobrar l'exgerent de l'EFM Óscar Collado, principal imputat en la causa.

Fageda afegí que si "hagués sospitat" que Collado li feia tracte de favor, "no hauria durat ni cinc minuts" en el càrrec. El polític aportà ahir la documentació de la compravenda del nínxol i apuntà que, en revisar els rebuts, "hi veié un error", que parlà amb l'economista de l'EFM Paquita Rotger, que aquesta li aclarí els pagaments i li preguntà si li havien donat els doblers del rebut. Ell contenstà que no.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris