cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

“És que ha fugit al Carib?”

El tedi envaeix Can Berga el segon dia de judici, amb nombrosos testimonis que no aporten gaire al procés i amb les especulacions sobre els trenta minuts de retard d'un dels acusats, Joan Rotger

Segon dia de judici, nova escena pública de desprestigi per al Partit Popular, amb 12 càrrecs locals asseguts a la banqueta dels acusats. Un d’ells, però, trigà una mica més que la resta a arribar al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. "Ha fugit al Carib o és un insubmís de la justícia?", comentà ahir un periodista a primera hora del matí en referència a l’actual president del PP de Mallorca, Joan Rotger, que no apareixia. El líder de tots els imputats que ahir seien a la banqueta dels acusats es retardà mitja hora "per problemes amb el cotxe", segons s’excusà ell mateix davant els seus companys.

La sessió d’ahir fou força tediosa i la majoria de testimonis no aportà gaire de nou al judici, encara que alguns d’ells arrancaren qualque somriure als assistents a la sala, com en el cas de Jaume Rosselló, que assegurava que el que cobraven els cavallistes pel seu espectacle donava per al transport i el menjar ("lo hecho por lo comido", declarà en castellà). De moment, només els principals acusats, i sobretot Sebastià Vidal, fan palesa la seva preocupació. La resta no pareixen gaire preocupats, més aviat avorrits.

De fet, a la banqueta els altres imputats somriuen i semblen tranquils, entre ells Miquel Vidal, que a més de batle de Santanyí és mestre d’escola i biòleg, i que ahir no incloguérem entre els acusats amb estudis universitaris. L’emoció del dia no era, per tant, a Can Berga i la jornada es féu llarga, molt llarga, tant per als imputats com per al públic congregat que, tot i l’interès pel qual era allà, quedà prou cansat de sentir cavallistes que actuaven com a testimonis de la defensa dels acusats.

Mentre el TSJIB enjudiciava els dotze càrrecs del PP i dos funcionaris, la penitenciaria de Palma estava en moviment també gràcies als conservadors. Ahir, l’exdirector general de Promoció Industrial Kurt J. Viaene sortí lliure de la presó, i avui es preveu que ho faci Antònia Ordinas. Dos excàrrecs populars que no tenen res a veure amb els batles i exbatles del cas Cavallistes. Però sí que hi comparteixen un tret comú: la seva implicació en un suposat cas de corrupció. Un situació que, ara, el president del partit a Mallorca podrà entendre millor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris