cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
11°

Endavant afirma que tots els membres del PP són “enemics de la llengua”

25280

Els portaveus de l'organització impulsora de la campanya 'A Mallorca en català'.

Joan Riera(Arxiu.)

Endavant (OSAN), organització impulsora de la campanya 'A Mallorca en català', ha qualificat tots els membres del PP com "enemics de la llengua" i els ha acusat de trencar un consens "històric i arrelat" a les Illes Balears.

Així ho assenyalen com a reacció a l'aprovació dimarts passat per part del grup parlamentari popular de la modificació de la Llei de la Funció Pública, per fer que el català ja no sigui un requisit per accedir a l'Administració pública de les Illes Balears.

Amb tot, consideren que "si bé des de l'Esquerra Independentista sempre hem defensat que fa falta anar molt més allà per normalitzar el català", són conscients que l'aprovació d'aquesta llei fa "recular significativament la situació legal de la nostra llengua".

En aquest sentit, des d'Endavant consideren que la línia de cercar pactes amb el Partit Popular "ha fracassat", i ha assenyalat que s'enfronten amb el PP "més espanyolista i capitalista que mai".

L'organització independentista ha apuntat que "tots els càrrecs del PP són enemics del català, així com la resta de membres d'aquesta formació, que han de sentir poble a poble i barri a barri la indignació popular davant els atacs al català."

Finalment fan una crida als "treballadors de les Illes per defensar del català, de forma combativa, i a no renunciar a res".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Seria graciós si no fos tan patètic, fa mes de 8 anys

Qui és aquest "grupo d'acció baleá"? (sic). Qui es molesta a amenaçar quatre malanats analfabets que no els coneix ningú?

Valoració:7menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 8 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el castellà no és útil ni necessari.

Valoració:-4menosmas
Per The cansino, fa mes de 8 anys

catalinos cansinos, despertad de una vez....

Valoració:3menosmas
Per GRUPO D'ACCIÓ BALÉÀ (G.A.B), fa mes de 8 anys

GRUPO D'ACCIÓ BALÉÀ (G.A.B)
GRAVES AMENASSAS A N'ES PRESIDENT D’ASSOCIACIÓ CULTURAL GRUPO D'ACCIÓ BALÉÀ.

Estimads amigs y simpatisands d'aquesta associació cultural grupo d'Acció Baléà.

Com tots sabêm avuy en día tots es que defensam sa nostra històri, cultura y llengo BALÉÀ esteym a n'es punt de mira d'es pancatalanistas, aquets que emb s'ajuda d'es mallorquins pasads a n'es catalanisme y es partits d'esquerra de caire catalanista mos vòlen fe creura que noltros som y xerram es català, y fins y tot ja han arribad a n'es punt de que amenassan a tots es que no pensam com élls.

Ês sa nostra obbligació con associació cultural es defènsa lo qu'es nostro, sempre dins sa legalidat. Noltros no insultam, no agradim, ni amenassam a ningú, domés faltaria axò. Gracis a Déu esteym emb democraci y tothom es lliure de defènsa lo séu a sa séva manera, sempre respettant a n'es séu contrari.

Idoy axò no es axí cuant prove de s'altra banda, de sa banda d'es pancatalanisme. Avuy desde aquí volêm fe sabre a tota sa gent mallorquina-baléa sas amenassas sofridas p'es president d’aquesta associació, unas amenassa molt graves fétas per un catalanista independentista radical, un d'aquets que no vòlen essê españols ni consentan qu'es mallorquins defensêm sa nostra llengo y cultura, y molt ménos que mos sentiguem BALÉÀS Y ESPAÑOLS.

A lo llarg d'aquets días, es nostro president a rebud a través de mensatjes privads aquestas graves amenassas, : A TU ET CLAVARIA UN GANIVET AL COR I EL REGIRARIA DESPRÉS FINS QUE ET REBENTÀS LA VIDA, TROS DE MERDA SECA.

D'esde aquest grupo creym qu'es nostro enemig a perdud sas formas democraticas, axò es inperdonabble a tots es nivells, ningú té drêt a amenassa de mort a un'altra persona, sigui o no es séu contrari.

Per axò, creym qu'es obbligació de tots es que defensam es mallorqui-baléà es dona tot es soport possible, ajuda y comprensió a n'es president d'es G.A.B devant aquesta miserabbles amenassas. Son moltes sas personas que s'han interessat per aquest fet tant desagradabble.

Vos agrairiem que compartiguessiu aquest comunicad a n'es vostros perfils, axí d'aquesta manera donarêm a conexe sa casta de gent que tenim devant noltros.

Gracis a tots.

Qu'en viva Mallorca y sas Baléàs.

G.A.B.

Valoració:-6menosmas
Per Elisa, fa mes de 8 anys

Si una llengua minoritzada no és protegida per la llei, està condemnada a desaparèixer. No hi dic jo, ho diu la sociolingúística i ho demostra la història. Dàixò se'n diu substitució lingüística i no és un fenòmen natural sinó el producte d'una política repressiva per part d'un estat centralista que abusa del seu poder i discrimina una part dels ciutadans al seu propi territori. Si un parlant se'n fot que desaparegui i s'estima més defensar l'ús d'una forastera per motius inexplicables, és cómplice de la destrucció d'aquesta llengua, però també de la desaparició de la seva pròpia cultura. Perquè una llengua no són només paraules, també transmet la forma de veure el món d'un poble, la cultura popular, la literatura... El català ha de ser normalitzat perquè ha estat perseguit. Com pot un qualcú posar-se de part dels opressors que volen fer desaparèixer una part essencial de la cultura de les Illes? Com es pot ser tan cínic per pretendre a més que això es fa en nom de la llibertat i de la igualtat, quan s'esborra el català de l'únic lloc on s'havia conseguit reintroduir? Voleu igualtat? Idò lluitau perquè la nostra llengua sigui present tant com el castellà a tots els àmbits de la vida diària: cinema, esports, comerç... Si no us haurem de tractar d'hipòcrites i de traïdors i us ho haureu ben merescut.

Valoració:12menosmas
Per Mateu, fa mes de 8 anys

És evident que no es pot defensar la llengua catalana i ser del pp, tal i com ens ho demostra l'experiència, i ser del pp i defensar la llengua catalana.

Valoració:0menosmas
Per Xesc, fa mes de 8 anys

DIEC2

trair

1 1 v. tr. [LC] Violar la fidelitat que devem (a algú o alguna cosa). Trair un amic. Un dels conjurats els traí. Trair algú la seva pàtria. Trair una ciutat als enemics, lliurant-los-la.


DCVB

TRAIR v. tr.
|| 1. Lliurar als enemics, posar en poder d'ells algú o alguna cosa.

Valoració:0menosmas
Per Cabrit, fa mes de 8 anys

@Elisa

Una altra que reparteix carnets de mallorquinitat. Qui collons et creus que ets per dir qui és o no un traidor a sa seva terra?.
Fins ara els teus comentaris, maldament lluny de ses meves idees, eren coherents o estàven, al manco, justificats. El " si no ets com jo, ets un traïdor" és una "xarecada" que et converteix, a partir d´ara, en una bleda assolejada com na Xareca, que xerra de tot i no té ni put- idea de res. Un beso.

Valoració:-9menosmas
Per Rafel, fa mes de 8 anys

@ciutadà lliure:

Com va dir Jordi Carbonell 'que la prudència no ens faci traïdors'.

Valoració:4menosmas
Per Elisa, fa mes de 8 anys

@Cabrit: No entens que en aquest diari la gent estima el català? És perfectament possible que en 15 minuts deu persones hagin llegit el teu comentari i l'hagin votat negativament, com jo ho acab de fer. No te posis paranoic, simplement, aquí estàs en minoria.
Qui fa lleis contra el català és enemic de la nostra llengua. I qui no surti del partit que persegueix la llengua pròpia de les Illes per tal d'imposar-ne una de forastera, n'és còmplice. D'això se'n diu ser un traïdor.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris