algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

En vaga de fam per la llengua

Jaume Bonet, de Jubilats per Mallorca, ja fa més d’un dia que no menja. Pretenen convèncer els diputats del Partit Popular que no votin contra el català al Parlament

28470

Jaume Bonet, que pertany a Jubilats per Mallorca, a l'habitació habilitada al casal Can Alcover, on té lloc la vaga de fam.

J. Morey.

Jaume Bonet ja ha complit el seu primer dia en vaga de fam. S'ha instal·lat, amb el vistiplau de l'Obra Cultural Balear, a Can Alcover i des de dimecres a les vuit del vespre només beu aigua. La intenció de Bonet, a qui més endavant s'afegirà Bartomeu Amengual, és aconseguir que els parlamentaris del Partit Popular canviïn d'opinió i no aprovin la modificació de la Llei de la funció pública, que converteix el català en mèrit i no en requisit, com fins ara.

"Estam segurs que hi ha molts de parlamentaris que no tenen com a objectiu aniquilar la nostra llengua", explicà Bonet, qui afegí que "no tenim constància que hi hagi parlamentaris del PP decidits a votar-hi que no, però sí que sabem que n'hi ha una partida que no hi estan a favor".

La vaga de fam és indefinida, però hi ha preparat un equip mèdic que en farà el seguiment de manera desinteressada.

Jaume Bonet, qui abans de començar la vaga de fam es va beure un suc de pastanaga, explicà que feia dies que menjava poc. "Una vaga de fam no és un dejuni de salut, i allargar-la sempre comporta perill... No em vull morir, però volem jugar fort. No volem que ningú passi pena per nosaltres", assegurà.

Respecte del fet que el Partit Popular hagués inclòs en el programa electoral convertir el català en mèrit, Bonet assenyalà que també era una promesa no modificar la Llei de normalització. "N'havien d'incomplir una obligatòriament, hauria pogut incomplir l'altra", digué.

Així mateix, Bonet recordà que cap majoria parlamentària cojuntural no té dret a vulnerar la Declaració Universal dels Drets Lingüístics. "La democràcia no és la dictadura de la majoria. Si tenim en compte el cent per cent del cens electoral, només el 30% donà suport al PP", digué.

Maties Oliver, president del col·lectiu Jubilats per Mallorca, va justificar la necessitat de lluitar contra els atacs que està patint la llengua pròpia de les Illes Balears i va recordar, per exemple, que ha minvat la presència del català a IB3. Sol·licità als diputats que el dia de la votació al Parlament llueixin un llaç amb la senyera.

Durant la roda de premsa, que va tenir lloc ahir dematí a Can Alcover, un grup de persones majors de les Veles varen voler donar suport als vaguistes i varen deixar constància del seu rebuig a la modificació impulsada per l'Executiu de José Ramón Bauzá.

Maties Oliver i Jaume Bonet convidaren tots els ciutadans que vulguin acudir al casal de Can Alcover a acompanyar durant unes hores el vaguista. De fet, és previst que Bonet gaudeixi de companyia durant la totalitat de les hores, tant de dia com de nit.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 13
Siguiente
Per Sud de la Nació, fa mes de 9 anys

..
Perquè el cas de Jaume no surt al diaris?
..
Tots i cadascun de nosaltrem en som responsbables. Uns més que els altres
..
Ple suport a JAUME des de Terres de l'Ebre

Valoració:-3menosmas
Per Biel,, fa mes de 9 anys


En quin pais del mòn quatre gats volen imposar-se a la majoria? només al Zaire i a Catasunolandia
TURURUT!!!!!!!!!!!!!!!!

Valoració:0menosmas
Per Xareca (autèntica), fa mes de 9 anys

@ aqui en Català: L´unic que pot arreglar això ès el diari però no ho vol fer. Anormals en hi ha per tot arreu, i si no els aturen els peus fan l´unic que saben fer bé: Destrossar les coses.

Valoració:4menosmas
Per Xareca, fa mes de 9 anys

Aviat es publicarà un diari escrit en gonellerquí i ens deixaràn de molestar: Es dirà "S´Asexpress" i tractarà de menjars, begudes, futbol, premsa rosa i sexe. "Tot el que te cap dís es cap", ès el slógan del diari.

Valoració:2menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el castellà no és útil ni necessari.

Valoració:-8menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 9 anys

Lo que está haciendo este hombrecillo es un insulto y una ofensa a todos los que han luchado por los Derechos Humanos.

Los catalanistas están cada día más alejados de la realidad

Valoració:-8menosmas
Per el pallasso anònim, fa mes de 9 anys

Insisteixo per quarta vegada.
Aquest bon home s'en fot de tots noltros.
Si és que té una cara de "cahondo" que no se pot aguantar.

Valoració:-33menosmas
Per Saharià, fa mes de 9 anys

Millones de personas muriéndose de hambre en el mundo y va este degenerado a hacerse el mártir con eso del ayuno indefinido.
Jodido país, ese !!!!

Valoració:19menosmas
Per Bonany, fa mes de 9 anys

En Jaume Bonet anirà a la marxa del dia 25 de Març fet un figurí.
Ara ho entenc tot.
Aquesta espècie d'operació bikini que està duient a terme és ni més ni manco per tenir bona planta el dia de la manifestació.
Jaume, figura, com t'has quedat amb tots nosaltres!!!

Valoració:-27menosmas
Per Lluís, fa mes de 9 anys

El gonellisme no pot sofrir que el posin en evidència; ja que no només no ha fet res per la llengua, sinó que hi va en contra!

Valoració:29menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 13
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris