cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
21°

Els perits del cas Bitel copien tota l'activitat informàtica del Govern del 26 d'octubre de 1998

La instrucció de l'anomenat cas Bitel visqué ahir un nou capítol amb les proves pericials demanades per les parts implicades en aquest presumpte episodi d'espionatge informàtic, la víctima del qual era el president de la Comissió d'Urbanisme del Consell de Mallorca la passada legislatura, el socialista Francesc Quetglas.

Tant Rafael Perera, com a defensor de Sebastià Vallori, secretari de Jaume Matas, aleshores president del Govern; com Gabriel Garcias, misser de l'actual Executiu autònom i Antoni Diéguez, advocat de Francesc Quetglas, demanaren còpies dels arxius informàtics del dia 26 d'octubre de 1998 de tota la Comunitat Autònoma, quan suposadament s'haurien produït els readreçaments del correu electrònic des del CIM a l'ordinador de Vallori.

La prova pericial tingué la seu en la conselleria que presideix Misericòrdia Ramon, perquè en les seves instal·lacions hi ha un ordinador que permet fer les còpies i després formatejar-les per tal que puguin ser utilitzades per un ordinador normal. La sessió, que es perllongà durant tot el dia d'ahir, es realitzà amb la presència de la secretària del Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma, del qual és titular Enrique Morell, així com també d'experts informàtics policíacs.

Segons declarà Antoni Diéguez, el procés consistí a «passar una còpia de seguretat del servidor corporatiu de la Comunitat Autònoma a un sistema que en permeti la lectura des de qualsevol ordinador», amb l'objectiu que els perits informàtics designats per les parts personades en aquest assumpte puguin concloure com més aviat millor el seu dictamen.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris