algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
17°

Els pares i mares fan pinya contra les polítiques educatives de Bauzá

Diversos col·lectius de pares i mares han organitzat actes de suport a la protesta indefinida convocada pels docents.

14-09-2013 | A.P.

La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Menorca (FAPMA) fa pinya amb el professorat contra les polítiques educatives del Govern Bauzá. Mentrestant, a Mallorca, ja s'han convocat protestes de pares i mares en suport de la lluita dels docents.

L'entitat, que divendres va dur a terme una assemblea en la qual hi van participar 280 persones, assegura que l'Executiu, “enlloc de complir i fer complir la llei, està aprofitant la seva posició de poder per eludir l'ordenament jurídic lesionar els drets dels ciutadans”.

L'entitat, per tal de fer front a les formes de fer política del PP, ha aprovat diverses inicitatives. En primer lloc, “ratificar el suport als docents en la seva protesta contra les polítiques de la Conselleria”. En aquest sentit, insten la consellera Camps a què “eviti una vaga que les seves polítiques irresponsables han originat” i convida a tots els pares i mares a participar en els actes de protesta.

En segon lloc, l'entitat vol fer visualitzar “el rebuig a les maneres de fer en matèria educativa”. En aquest sentit, tenen previst realitzar diversos actes de carrer i produir pancartes per fer públics els motius de la protesta.

Material audiovisual
En tercer lloc, els pares i mares tenen previst produir material audiovisual sobre “les actuacions autoritàries dutes a terme per la Conselleria, amb la intenció de divulgar-les per les xarxes socials i fer créixer la consciència sobre l'agressió que s'està vivint contra l'estat dret, centrades per ara en el món educatiu”.

Finalment, l'assemblea també va decidir portar a aprovació de tots els consells escolars de l'illa una resolució “denunciant les irregularitats comeses i demanant, en conseqüència, la dimissió de la Consellera Camps”. També proposaran a les altres federacions insulars dur a terme aquesta iniciativa-la en l'àmbit balear.

Actes de protesta
En aquest sentit, a Mallorca, ja s'han convocat diversos actes de protesta en suport de les reivindicacions dels docents. Una d'aquestes protestes és l'organitzada pels pares del CEIP Gabriel Janer Manila, del Pla de na Tesa. L'acte, anomenat "Relaxing tros de coca", es farà dilluns a les 19 hores a la Plaça de l'Església de la localitat. Els doblers recaptats es destinaran a la caixa de resistència de la vaga.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dioclecià,, fa mes de 5 anys

S'ho tenen ben merescut. Molts de mestres es pensen que són ells qui han de fer política "educativa" i política "lingüística", Però això no és així. Si es volen dedicar a fer polítiques, el que han de fer és presentar-se a unes eleccions (amb el PSIB, Més, ERC, PSM, PI o EU) i maldar de ser elegits. Llavors sí podran fer política. Però des del centres educatius, així com des de la UIB, no han de fer política. A més, ni uns ni els altres estan en condicions de donar lliçons al Govern de res, en vista del fracàs col·lectiu que per a les Illes suposa l'actual sistema d'ensenyament vigent a les Illes. Els mestres haurien de fer més feina, plorar menys i fer-ho molt millor. No són conscients que són uns privilegiats, tot i pensar-se que són intocables. Ca barret! Fins aquí podíem arribar...

Valoración:-6menosmas
Per joan, fa mes de 5 anys

Rectificació de sa notici. " Una minoria de Pares i mares catalanistes fan pinya contra les politiques educatives de bauzà "

Valoración:-5menosmas
Per ¡Aquí en antiCATeto!, fa mes de 5 anys

Que no nos impongan el CATeto en este foro, dejemos de responder y valorar la lengua CATeta y si podemos evitarlo cojonudo (para lo que sirve). Demostremos con hechos que el idioma CATeto no tiene futuro alguno fuera de alguna sala de estar de algún CATeto.

Valoración:-2menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 5 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoración:-1menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 5 anys

YA ES UN HECHO EL COMIENZO DEL CURSO ESCOLAR, DONDE LAS NOVEDADES SERÁN HISTÓRICAS YA QUE LOS ALUMNOS TENDRÁN UN ÁMPLIO ABANICO EDUCATIVO, LO QUE LES BENEFICIARÁ EN EL FUTURO, PERO SOBRE TODO, EL SISTEMA EDUCATIVO INSULAR HA DADO ESTE PASO CON LIBERTAD, Y CON EL APOYO DE UNA MAYORIA SILENCIOSA, A PESAR DEL RUIDO DE UNA MINORIA INTRANSIGENTE.

Valoración:-3menosmas
Per José Ramón Bauzá y espos@, fa mes de 5 anys


El Govern té dret a imposar la seva política, però els professors també tenim dret a protestar pel deteriorament de l'educació pública. I convé recordar que el sistema educatiu espanyol, segons l'informe PISA, és dels tres més igualitaris d'Europa, encara que els resultats globals siguin mitjans-baixos. Això vol dir que els alumnes tenien més o manco les mateixes oportunitats d'assolir estudis superiors independentment del seu origen socioeconòmic. I això és un mèrit que no se sol valorar i que ara es perdrà: amb classes de 30 alumnes, substitucions de professors de baixa al cap de 15 dies, sense professors de suport, sense desdoblaments, etc. no es pot aprendre anglès, ni castellà, ni res. I l'educació és el futur i la prosperitat d'un país. Si en comptes d'AVEs, aeroports, Palma Arenas i Palaus de Congrerssos inútils haguessin invertit en educació, ara p'entura tendríem una Formació Professional com l'alemanya i una indústria solvent.

Valoración:11menosmas
Per José Ramón Bauzá y espos@, fa mes de 5 anys

El nacionalisme castellanista d'en Bauzà és fanàtic i gairebé castrense (de família li ve). Fins ara a l'escola s'aconseguia més o manco que tots els nins sabessin castellà i català (mallorquí), i a poc a poc també anglès, perquè ja estaven implantades les Seccions Europees en què moltes assignatures es feien en anglès. Però es feia amb professors i alumnes preparats i motivats. Ara tot això s'ho carregaran per ampliar el castellà com sigui amb l'excusa de l'anglès. Al final els alumnes només sabran castellà, perquè ni aprendran anglès ni l'assignatura. I d'això es tracta. Al programa electoral, el PP optava per l'elecció de llengua, la famosa llibertat dels pares, però no els va sortir bé. Ara s'han decantat per la imposició pura i dura del castellà i de l'anglès de forma barroera i precipitada. On queda la famosa llibertat? El PP no compleix ni el seu programa electoral.

Valoración:20menosmas
Per mare, fa mes de 5 anys

ELS PARES NO HEM DE DEIXAR ELS DOCENTS TOTS SOLS. Els docents lluiten amb el seu sou (cada dia de vaga els descompten 90 euros) per la qualitat de l'educació, la de tots, i la qualitat passa per aturar les retallades, per no omplir les aules d'alumnes que no podran esser ben atesos, i menys els qui tenen dificultats, per seguir donant beques i ajuts per llibres. El TIL és una maniobra política . L'anglès és important, però no a potades, sense consens amb els professionals .Què diríem si algú que no en sap de medicina li digués al metge com ens ha d'operar? o el qui no enten de mecànica, li diu al mecànic com ha d'arreglar el cotxe? doncs sembla que de docència tothom té un màster!! Escoltem i recolzem als professors, JA!!

Valoración:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris