cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Els fiscals de Balears demanen la imputació de Matas en el cas Bitel

El fiscal general de l'Estat prendrà una decisió abans de final de mes

La Junta de Fiscals de les Balears donà suport per unanimitat a la petició plantejada pel fiscal designat en el cas Bitel, Miguel Àngel Anadón, perquè el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, presti declaració en la causa que instrueix el jutge d'instrucció 9 de Palma, Enrique Morell, i que suposaria la seva inhibició davant el Tribunal Suprem. El magistrat investiga un possible delicte d'espionatge electrònic a l'actual conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, durant la seva etapa com a responsable d'Urbanisme del Consell Insular en la passada legislatura.

La reunió de la Junta de Fiscals se celebrà dimecres passat i comptà amb l'assistència d'uns trenta professionals. En obtenir el suport unàmim la proposta d'imputar Matas, el propi funcionament intern obliga a elevar aquest informe a la Fiscalia General, atesa la condició d'aforat de Jaume Matas. Segons informaren fonts jurídiques relacionades amb el cas Bitel, Jesús Cardenal ha de decidir sobre la proposta de la Fiscalia illenca abans que finalitzi el mes de febrer.

La pretensió del fiscal Anadón perquè Matas compareixi davant el jutge coincideix amb l'acusació particular en el sentit que veuen suficients indicis per a l'obertura de judici oral. L'advocat Antoni Diéguez, que defensa els interessos de Francesc Quetglas, presentà el desembre un escrit al jutge d'instrucció 9 en el qual demanava la imputació de l'expresident del Govern balear. Segons l'escrit de Diéguez, Matas coneixia l'existència de l'espionatge electrònic a Francesc Quetglas. «Matas, en la seva compareixença en el Parlament, féu constar de forma reiterada que disposava del document urbanístic, malgrat que era de caràcter intern del grup polític socialista, al qual pertany Quetglas», indicà l'advocat.

D'acord amb l'acusació, només l'espionatge a Quetglas, ja que els missatges del seu ordinador apareixien en el sistema informàtic de la Presidència del Govern quan Matas era el màxim mandatari illenc, «pot justificar que Matas exhibís aquest document inèdit en el Parlament», durant el debat de la Comunitat l'any 1998. Diéguez assenyalà que la imputació de Jaume Matas és l'única fórmula perquè es respectin els seus drets, ja que compta amb totes les garanties processals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris