cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

Els detinguts arran de l'operació Bomsai s'expliquen avui al jutge

Ahir arrestaren el setè presumpte implicat en la trama, el secretari que certificà les adjudicacions de CAIB Patrimoni

Sainz de Baranda, quan era director general de Tributs.

06-03-2006 | S. AMENGUAL

És previst que avui passin a disposició judicial els detinguts en l'operació Bomsai. Els directors generals d'Emergències i de Tributs del darrer Govern Matas, Joan Pol Pujol i Jorge Sainz de Baranda, respectivament, han tornat a passar una nit al calabós. També hi han quedat l'exgerent de CAIB Patrimoni, Jaume Vidal, i el responsable de l'empresa Gestión de Proyectos Balear, Federico Rodríguez Cerdá. El constructor Miquel Llabrés Feliu i un dels seus directius, Miguel Toledo, en canvi, són en llibertat amb càrrecs. Contra els implicats, hi pesen acusacions com la de suborn, malversació de doblers públics, prevaricació i frau. A banda, la Policia detingué ahir el secretari d'actes de CAIB Patrimoni, qui certificà les adjudicacions investigades en l'operació Bomsai, F.M.P. Amb aquest, ja són set els arrestats en el darrer cas contra la corrupció a les Illes Balears.

El secretari d'actes fou citat ahir dematí a la comissaria central de Palma i, quan hi anà, els agents del grup de delinqüència econòmica el detingueren. Tot i això, poques hores més tard quedà en llibertat. Fou ell qui firmà els llibres d'actes del consell d'administració de CAIB Patrimoni i certificà les adjudicacions de la construcció de la futura seu de la Conselleria de Salut i del Parc Central de Bombers de Palma. Ell mateix acredità que en la reunió hi havia De Baranda, que votà en nom seu i en el de Joan Pol, qui s'excusà. Ambdós són entre els detinguts.
De moment, doncs, tres dels qui acreditaren les adjudicacions han estat arrestats. Els altres membres del consell d'administració de CAIB Patrimoni que signaren són l'exconseller d'Hisenda Lluís Ramis Ayerflor, Miquel Mateu, Antonia Carrasco, María del Dulce Nombre García, la magistrada Felisa Vidal i Alejo Reynés Corbella.

Una de les línies d'investigació de la Policia apunta que vuit mesos abans de l'adjudicació dels concursos les empreses que els guanyaren podien haver rebut informació privilegiada per preparar-los i assegurar-se la victòria. La Policia tampoc no descarta la possibilitat que doblers dels contractes acabassin al Partit Popular, tot i que, segons sembla, encara no s'ha trobat res que ho provi. A banda, hi ha la dubtosa comissió de l'1,8% del pressupost d'execució dels edificis, uns 600.000 euros, que establien les condicions dels concursos per a l'empresa Atlas Capital Close Brothers per a tasques d'assessorament legal a CAIB Patrimoni. A més, s'investiga la possibilitat que Joan Pol cobràs de les empreses adjudicatàries a través de dues societats seves. De moment, continuaran les declaracions de testimonis, incloent-hi l'excap de Bombers de Palma, Guillem García.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris