cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
27°

Els afiliats de PSM-IV-E trien entre Més i cinc noms més

22252

Dirigents del PSM, IniciativaVerds i Entesa, en la presentació de la candidatura en les passades eleccions.

Joan Riera(J. Morey.)

Els militants del PSM, IniciativaVerds i Entesa triaran el nom que tindrà la coalició d'ara endavant. Serà en una assemblea conjunta d'afiliats prevista per al proper dos de febrer. Podran elegir entre Més, el nom que més agrada a les respectives direccions, i cinc denominacions més proposades pels mateixos militants: Som, Alternativa, Compromís, Espai i Suma.

Els sis noms surten d'una tria que ha fet l'executiva de la coalició d'entre totes les propostes presentades per la militància en un procés intern, que es tancà a final d'any. S'optà per aquest procés intern després que militants del PSM posassin emperons al nom que defensava la seva direcció: Més. Aquesta paraula, que s'havia triat d'acord amb una empresa especialitzada en màrqueting polític, continua sent la que té més opcions de convertir-se en el nou nom de la coalició. La marca Més també s'emprarà amb llinatge: Més per Mallorca.

Una vegada conclòs el procés de presentació d'alternatives, l'executiva de la coalició ha descartat tot un seguit de noms que incomplien els requisits marcats: que totes les organitzacions s'hi sentissin representades, que les propostes reflectissin els valors propis de la coalició i que no anassin contra els seus principis ideològics.

Entre les denominacions que han quedat pel camí, n'hi ha de conegudes: Progressistes, per exemple, es descartà perquè no agradava a Entesa. Així mateix, es rebutjà una proposta que començava per Unitat, perquè aquest és el nom d'una coalició a les generals entre el PSM, Entesa, Esquerra i Unió Mallorquina, que no funcionà. Altres noms que havien sonat, com Bloc i Olivera, no s'arribaren a plantejar formalment.

Després de la selecció prèvia, l'assemblea conjunta de militants de tots els partits de la coalició triarà entre sis noms. Més (amb una variant més llarga: Més per Mallorca) és el més ben valorat, perquè s'interpreta que ofereix una imatge positiva, de suma, i perquè pot crear adhesió de gent no polítitzada. De Som, se'n valora que és curt i fàcil de recordar i permet lemes identificatius: "Som mallorquins", "Som ecologistes"... Alternativa s'identificaria amb el que ara cerca la societat:alternatives. Compromís trasllada la referència a la coalició que ja funciona amb èxit al País Valencià. Espai posaria èmfasi en la construcció d'un àmbit polític i social propi. I Suma (o Suma per Mallorca) es valora com a missatge positiu i d'incorporació de gent nova a la coalició.

La votació es planteja a dues voltes. En una primera, els afiliats podran escollir fins a tres dels sis noms seguint un ordre de prioritats. D'entre els dos més votats, sortirà l'elegit en la segona volta.

A la mateixa assemblea del dos de febrer, es debatrà, així mateix, un document polític de crida, amb el qual es vol donar el sus a la nova etapa de la coalició política. Amb vista a una futura assemblea, que probablement es convocarà per al mes d'abril, es convidarà simpatitzants, i altres formacions polítiques properes d'àmbit local, a participar en la definició política i organitzativa de la coalició, que vol ser més oberta i participativa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per bernadet, fa mes de 7 anys

Canvis de noms i de coalicions cada punt. Típic del qui no sap qui és ni a on va. Vendran les eleccions i el possible votant d'esquerra nacionalista no tendrà ni idea de les sigles a les quals votar si no ha fet un seguiment gairebé diari de la premsa o de la campanya. I quan a la fi se n'assabenti, tant se val, perquè a les properes eleccions tot canviarà de bell nou.

Valoració:3menosmas
Per Pep, fa mes de 7 anys

Jo triaría alternativa, Pot estirar vot castella i d'esquerres, ja que s'escriu igual en els dos idiomes

Valoració:5menosmas
Per Caleidoscopi, fa mes de 7 anys

El MÉS important és combatir aquest capitalisme salvatage que empobreix la societat, com ho fa amb els treballadors i PIMES, i mirar enfora, cercar alternatives i pensar de manera conscient. Així doncs, hem arribat a un punt de no retorn on els de dalt cada vegada seran menys, però amb més poder. Aquesta crisi ha de servir per canviar de paradigma i pensar que en part, la felicitat de tothom és la nostra felicitat. I com que les paraules no serveixen de gaire sense fets, vos propòs que mireu la teoria del bé comú, a proposit de l'autor, ecologista i humanista Christian Felber. Gràcies i una aferrada!

Valoració:1menosmas
Per calvianer, fa mes de 7 anys

La que més m'agrada és la de Som. Compromís està molt bé, però ja existeix al País valencià.

Valoració:-5menosmas
Per Milenium, fa mes de 7 anys

Som una Alternativa de Compromís per l'Espai que Suma Més (SACESM)...!?
Tornem-hi, torna-hi...

Valoració:9menosmas
Per mallorquin, fa mes de 7 anys

jjajaja, qué divertido! Solo faltan los payasos de ERC para montar el circo.

Valoració:-8menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 7 anys

Un nom no suma vots, el coratje si que hen pot sumar i saber estirar forsas afins tambe´ un bon programa, valent innovador, tambe pero amb contingut, juntant i sumant esforsos. Jo vos he votat varies vagades, pero no se´ com es que sempre falten aquets 5.000 vots mes o manco, i aixo´, que el psoe anava de cul, s´ha de saber crear il-lusio ha s´hora de se veritat

Valoració:8menosmas
Per Tolo, fa mes de 7 anys

Por exemple,MMSERC, Molt més sense ERC"

Valoració:-5menosmas
Per ufff...!, fa mes de 7 anys

Ufff... No sé si podré assimilar les profundes aportacions teòriques d'aquestes esquerres tan ben avingudes que tenim per aquí...

Valoració:-13menosmas
Per Un de tants, fa mes de 7 anys

El nom no ha de ser l'important. El més important són els continguts programàtics d'una esquerra alternativa, ecologista, social i sobiranista que hi hagin darrera el nom.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris