cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El vídeo de Matas en el Parlament serà l'eix de la vista del cas Bitel

L'Audiència accepta la petició de la defensa de Francesc Quetglas

La visualització de la cinta de vídeo del debat de l'estat de la Comunitat Autònoma del 1998 serà un dels eixos de la vista que se celebrarà el matí del dia 22 a l'Audiència Provincial de Palma on es veuran els recursos presentats per l'acusació particular, el Govern i Esquerra Unida contra l'arxivament del cas Bitel decretat pel jutge d'instrucció 9, Enrique Morell, el passat 20 de febrer. L'Audiència ha acceptat la petició de l'advocat Antoni Diéguez, que defensa els interessos del principal perjudicat en aquest cas de presumpte espionatge electrònic, Francesc Quetglas, perquè els magistrats coneguin les paraules de Jaume Matas en el debat quan era president del Govern, segons confirmaren a Diari de Balears fonts jurídiques relacionades amb el cas.

En el seu recurs, Antoni Diéguez demanà que, en ser la declaració de Jaume Matas com a imputat «part esencial d'aquest recurs», per convèncer el tribunal era necessari conèixer la seva intervenció davant el ple del Parlament. Ha estat la mateixa cambra la que ha certificat l'autenticitat de l'escena protagonitzada per Matas. Així, la Secció Segona de l'Audiència visionarà i escoltarà els soports de vídeo i audio de la intervenció de l'actual ministre de Medi Ambient.

Matas afirmà tres vegades davant la Cambra que tenia en les seves mans un document intern, «Bases de l'enquadrament», i no explicà com l'havia aconseguit. Només, dirigint-se a la llavors oposició socialista, digué: «Vostès tenen un Barea», una mena d'espia dins les seves files que facilitava documentació al PP.

Al vídeo hi consta també que Matas es dirigí a Francesc Quetglas per advertir-lo: «Vagi alerta, Sr. Quetglas, que es descobrirà qui és el Sr. Barea». Malgrat això, des de la defensa s'ha argumentat que aquest document s'obtingué en un fòrum ciutadà organitzat pel CIM, mentre que el mateix Quetglas, llavors responsa ble d'Urbanisme del Consell Insular, ha explicat que es tractava d'informes diferents. El jutge Morell, en el seu acte d'arxivament, admeté en tot moment que Quetglas patí una punxada informàtica, malgrat que considerà que no fou intencionada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris