nubes dispersas
  • Màx: 11°
  • Mín:

El TSJIB interroga l'exregidor Llabrés per un encàrrec sospitós d'Antoni Serra

L'exbatle ordenà fer un certificat sol·licitat per Sebastià Vidal, el principal acusat al cas Cavallistes

L'exregidor de sa Pobla Joan Llabrés, ahir, a les instal·lacions del TSJIB.

25-12-2016

La sala civil i penal del TSJIB interrogà ahir l'exregidor d'Agricultura i Manteniment de sa Pobla, Joan Llabrés, un dels dotze càrrecs locals del PP imputats en el cas Cavallistes per l'emissió de certificats presumptament falsos que tenien l'objectiu d'acreditar l'existència de l'Agrupació Cavallista de ses Salines. L'exregidor assegurà al jutge instructor, Antoni Monserrat, que ell no elaborà el certificat emès pel consistori, sinó que es limità a encarregar-lo a un funcionari després que l'exbatle pobler, Antoni Serra, li ho ordenàs.

L'exregidor d'Agricultura recordà que el presumpte fals certificat s'originà arran d'una cridada personal del batle de ses Salines, Sebastià Vidal, el principal imputat en el cas per haver intentat legalitzar un xalet com a seu de l'Agrupació Cavallista de ses Salines. El fiscal Anticorrupció, Joan Carrau, i el misser de l'acusació particular, Josep de Luis, s'interessaren ahir per l'origen del document que certifica que l'Agrupació Cavallista de ses Salines existia des de 1995 -malgrat que està legalitzada des del 2001-i que havia actuat a les fires i festes de sa Pobla en diverses ocasions.

Llabrés reconegué que el document, signat per l'exbatle Serra, no tenia com a destinatària la suposada agrupació cavallista, sinó que es feia per lliurar-lo personalment a l'exbatle de ses Salines, que l'havia demanat sota el pretext de voler regularitzar l'associació. L'exregidor d'Agricultura negà tota responsabilitat sobre el contingut del certificat, que carregà sobre Sebastià Vidal, sobre Antoni Serra o bé sobre el mateix funcionari que hauria redactat el document.

Llabrés també va reconèixer que en el Fons Local que consultà arran de la petició de l'exbatle de ses Salines no hi havia cap document escrit ni gràfic que certificàs que l'Agrupació Cavallista de ses Salines havia actuat a sa Pobla des de 1995. Tanmateix, digué, l'exbatle Sebastià Vidal sí que figura en espectacles amb cavalls a fires i festes de sa Pobla, tal com consta en un vídeo i altres documents gràfics.

A preguntes del misser Josep de Luis, l'exregidor va admetre que només era regidor d'Agricultura i Manteniment de sa Pobla, però assegurà que com que era l'únic càrrec polític que treballava a temps complet li feien encàrrecs de tot tipus, com aquest que pertocaria a altres càrrecs polítics. Ahir també declarà un testimoni del cas Cavallistes, Jaume Rosselló, un dels més actius organitzadors d'espectacles cavallistes a Mallorca, que havia estat citat pel jutge Monserrat. Rosselló va assegurar que, malgrat no conèixer l'existència de l'Agrupació Cavallista de ses Salines, sí que ha organitzat molts espectacles de cavallistes de ses Salines en els quals també participava l'exbatle Sebastià Vidal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris