cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

El TSJIB assumeix el cas Cavallistes i el passa a Antoni Monserrat

El jutge designat és membre de l'Alt Tribunal a proposta del PP

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears anuncià ahir que es farà càrrec del cas Cavallistes per la imputació en la causa d'una persona aforada, la batlessa de Felanitx i diputada del Parlament balear, Catalina Soler.

El TSJIB també informà ahir que el jutge Antoni Monserrat serà l'instructor del cas, mentre que el magistrat Antoni Federico Capó serà el ponent de la causa. El nomenament de Monserrat com a instructor del cas té certa rellevància, ja que es tracta d'un magistrat lligat al Partit Popular, la formació política que el proposà com a membre del TSJIB, i en el cas Cavallistes estan imputats 11 càrrecs locals del PP acusats de falsedat documental.

Com a membre de l'Alt Tribunal, Monserrat fou també l'instructor del cas Formentera, la causa contra l'expresident del Govern, Jaume Matas, i l'actual presidenta del PP balear, Rosa Estaràs, que quedà arxivada després que el magistrat així ho sol·licitàs davant la Sala Civil i Penal del TSJIB.

Fins ara el cas Cavallistes estava a mans del jutge instructor 8 de Palma, que en el moment de tancar la instrucció del cas fou advertit de la condició d'aforada de Catalina Soler i es dirigí al TSJIB perquè es posicionàs. El principal imputat en el cas és el batle de ses Salines, Sebastià Soler, a qui s'acusa d'haver posat d'acord deu càrrecs del PP per aconseguir certificats que li varen permetre legalitzar dos xalets.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris