cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El temps ha donat la raó als vilafranquers

Veïns i Ajuntament denunciaren que el “capritxós” desdoblament de la carretera Palma-Manacor els perjudicaria. Avui es confirmen els seus temors, que recull la Plataforma Ma-15

El poble que més ha patit les conseqüències del capritxós traçat del desdoblament de la carretera Palma-Manacor ha estat, sense cap dubte, Vilafranca. Els darrers esdeveniments sorgits a la llum arran de les investigacions del cas Peatge han donat la raó a l’Ajuntament de Vilafranca i als veïns que presentaren al·legacions al projecte perquè consideraven que quedaven ‘aïllats’. Avui, les seves queixes han estat recollides per la recentment creada plataforma Ma-15, que denuncia les expropiacions arbitràries, i recopilarà els casos particulars de tots els perjudicats.

Antecedents

Amb camisetes amb el lema "Vilafranca també existeix", un grup de veïns encapçalats pel batle, Jaume Sansó, i diferents regidors ja es concentraren el dia de la inauguració del tram entre Montuïri i la Vila, dia 1 de juliol de 2006, per denunciar el seu desacord amb el traçat de la nova carretera desdoblada. I és que els vilafranquers, encara a dia d’avui, consideren que el Consell de Mallorca no va escoltar ni les al·legacions dels veïns ni els acords plenaris que reclamaven, entre altres coses, el manteniment de la rotonda direcció cap a Porreres –on ara hi ha un gran pont d’un pendent extremat per al trànsit de camions–, la manca d’una sortida directa cap a Manacor –que fou solucionada amb un petit accés– i els passos de bestiar que avui dia són incomplets i que han ocasionat que algunes finques encara estiguin negades per les pluges. La realitat de tot plegat és que els accessos a Vilafranca són actualment molt complicats.

Afectats

I és que una àmplia majoria d’afectats per les obres són de Vilafranca. L’actual batle i primer edil mentre es feien les obres del desdoblament, Jaume Sansó, continua defensant les al·legacions que presentà el seu equip de govern. "Els fets ens han donat la raó i com ja vaig fer en el seu moment, els perjudicats tenen el nostre més absolut suport perquè ja avisàrem que hi havia coses que no eren normals". I és que són molts els veïns afectats per diferents motius. Uns encara no han rebut l’ordre d’ocupació dels seus terrenys i d’altres no han cobrat ni un euro de les expropiacions. Un cas flagrant és el d’una veïna que va perdre la seva casa a canvi d’una ridícula quantitat, es queixa, perquè en el projecte es volia "salvar" una benzineria.

Un altre veí, el propietari de la Teulera Soler, hagué de tancar el seu negoci per una expropiació de 1.500 metres quadrats a la seva teulera per "defensar" un conegut restaurant del mateix poble a l’encreuament de Petra, Felanitx i Manacor. No sols hagué de barrà la seva empresa, sinó que li han ocupat els terrenys d’enderrocs, li han espenyat la cisterna i només l’han indemnitzat amb 150 euros. Els vilafranquers han demostrat que en el seu moment es cometia una injustícia contra la Vila per afavorir, segons els afectats, quatre "poderosos".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guiemcurt, fa mes de 9 anys
Vedeu Guiem Mas!!! infomet abans d'escriure!!! que a Vilafranca ja sabem lo curt que ets!! ara ja només falta que ho sapin a la resta de Mallorca.
Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris