cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Hidalgo i Massot ja són a presó

El Suprem confirma la condemna de 4 anys per a l'exbatle d'Andratx i de 3,6 per a l'excap de l'àrea d'Urbanisme del Consistori per construir un xalet il·legal

Eugenio Hidalgo a punt de ser traslladat a la presó de Palma.

28-12-2009 | Ferran Aguiló(Michels.)

Eugenio Hidalgo i Jaume Massot ingressaren ahir a primera hora de l'horabaixa a la presó de Palma. La Guàrdia Civil cercà Hidalgo i Massot per notificar-los que el Tribunal Suprem havia desestimat els recursos de cassació interposats per ells i per l'exmisser municipal Josep Ignasi Mir contra la sentència que dictà l'any passat l'Audiència Provincial. Així, tant Hidalgo com Massot ja pernoctaren ahir al centre penitenciari. El Suprem ratificà la condemna de l'Audiència per construir un xalet il·legal, propietat de l'exbatle d'Andratx, en un terreny qualificat com a àrea rural d'interès paisatgístic. La llicència era per a una nau agrícola.

El Suprem confirmà així les penes de quatre anys de presó per a Hidalgo i de tres any i sis mesos per a Massot. Se'ls acusà dels delictes contra l'ordenació del territori i prevaricació administrativa i obligava Hidalgo a esbucar l'habitatge. Mir, condemnat a un any per prevaricació, podria demanar la suspensió de la condemna per no arribar als dos anys de pena, apunten fonts judicials. En la sentència de l'Audiència, a més, fou condemnat l'exzelador d'Andratx Jaume Gibert a quatre mesos de privació de llibertat. Aquest darrer no presentà recurs al Suprem.

3/4 de pena íntegra

Hidalgo i Massot han de complir de manera íntegra tres quartes parts de la condemna. És a dir, l'exbatle d'Andratx ha de passar a la presó 3 anys i després podria acollir-se als beneficis penitenciaris. No podria demanar cap permís penitenciari fins haver-ne passat l'equador.

Cal tenir en compte que encara hi ha pendent una altra sentència del Suprem envers el cas Andratx, que podria arribar els propers mesos. Així mateix, hi ha altres peces separades sobre la corrupció urbanística al municipi on Hidalgo i Massot estan imputats. D'aquesta manera, les penes de presó es podrien incrementar l'any que ve.

La Guàrdia Civil localitzà passat el migdia Hidalgo a casa de la seva filla al municipi d'Andratx. Allà i després d'haver intentat localitzar-lo via telefònica, li notificaren la sentència i el dugueren cap a la presó de la carretera de Sóller.

En la sentència, el Suprem justifica que "davant la inoperància de la disciplina administrativa s'acudeixi al dret penal" per lluitar contra la desastrosa situació a la qual s'ha arribat a Espanya envers l'ordenació del territori, inclosa la destrucció paisagística.


Sentència completa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per jaume, fa mes de 9 anys
Perfecte.
Valoración:3menosmas
Per CARLES, fa mes de 9 anys
EL MAYOR DESPROPOSITO URBANISTICO DE LA HISTORIA DE LAS ISLAS BALEARES ES Y SERA SON ESPASES. SI LAS ADMINISTRACIONES PUBLICAS SON LAS MAYORES INFRACTORAS URBANISTICAS POCO EJEMPLO ESTAN DANDO A LA CIUDADANIA. UNA MEDIDA EJEMPLARIZANTE EFECTIVA SERIA EL CUMPLIMIENTO POR PARTE DE LOS QUE NOS GOBIERNAN DE SUS OBLIGACIONES DE CUMPLIR CON LAS SENTENCIAS Y NO INTENTAR ELUDIRLAS.
Valoración:2menosmas
Per lluquet, fa mes de 9 anys
En Rodríguez, en Matas i na MAM també mereixen fer el cap d'any a la presó.
Valoración:3menosmas
Per Confitet., fa mes de 9 anys
No cantem victòria! D, Raffaele Pereri, demana l'indult d'aquesta gentussa podrida.
Valoración:6menosmas
Per cató, fa mes de 9 anys
No n'hi ha prou: hauríen de fer-lis pagar l'esbucament dels habitatges il·legals amb treballs forçats, si fes falta.
Valoración:11menosmas
Per Avís, fa mes de 9 anys
Avís a la cúpula d'UM, amics del propietari d'aquest grup de comunicació : "Cuando las barbas de tu vecino veas cortar, pon las tuyas a remojar"
Valoración:7menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 9 anys
Esperem que això sigui el principi d` una desfilada dels antics governanats tant del PP com de UM cap a on els pertoca estar: la presò.
Valoración:8menosmas
Per Bon cop de falç!, fa mes de 9 anys
M'oferesc per anar a tomar la casa de n'Hidalgo. Passaré un guster!
Valoración:11menosmas
Per joanet de l'onso, fa mes de 9 anys
Desgraciadament és una bona notícia; amb un poc de sort es plantejaran fer una secció dedicada als polítics, on aficar-hi alguns batles més, i polítics autonòmics i locals.
Els delinqüents habituals, no mereixen haver de comparitr les seves penes amb gent d'una calanya tan vil.
Valoración:11menosmas
Per Tirurit., fa mes de 9 anys
A Mateu: "A grans mals, grans remeis".

Una bona bugada escalivadora fa falta aquí!
Valoración:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris