cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El Suprem absol l’exbatle de Llucmajor

La condemna de l’exregidor Joaquín Rabasco ha estat rebaixada de sis anys de presó a dos, i la de la seva exsecretària María del Amor Aldao, de tres a un. No hauran d’ingressar al centre penitenciari

Tomàs, Rabasco i Aldao (d'esquerra a dreta) són els principals encausats d'aquest cas.

10-07-2008 | C. CASTRO

El Tribunal Suprem ha absolt l'exbatle del PP de Llucmajor Lluc Tomàs dels delictes de negociacions prohibides, defraudació, malversació, ús d'informació privilegiada, tràfic d'influències i prevaricació en el cas Rabasco. Aquesta decisió anul·la una sentència del novembre del 2010 de l'Audiència de Palma, que havia condemnat l'exbatle a tres anys de presó i a vuit d'inhabilitació absoluta per un delicte de malversació.

El Suprem accepta així el recurs de cassació que el misser de Tomàs, Rafael Perera, havia presentat. La resolució també afecta en positiu la resta d'acusats: l'exregidor de l'Agrupació Social Independent (ASI) Joaquín Rabasco i la que en els moments dels fets era la seva secretària i companya sentimental, María del Amor Aldao.

Rabasco ha estat condemnat a dos anys de presó i a vuit d'inhabilitació com a autor dels delictes de negociacions prohibides i frau per funcionari públic. Els magistrats li accepten dos atenuants per dilacions indegudes pel temps que ha passat. Rabasco eludeix així l'entrada a la presó, ja que en l'anterior sentència fou condemnat a sis anys per malversació i alçament de béns. L'exregidor passà nou dies dins la presó fins que pogué pagar la fiança.

La tercera acusada, María del Amor Aldao, ha estat condemnada a un any de presó com a cooperadora necessària en els mateixos delictes que Rabasco. Anteriorment, havia estat condemnada a tres anys de presó i a sis d'inhabilitació per desenvolupar càrrec públic. Tampoc no ingressarà a la presó.

El Suprem, en la sentència, també ha assenyalat que no és obligatori satisfer cap responsabilitat civil. La resolució anterior, en canvi, condemnà els acusats a indemnitzar conjuntament i solidàriament el Consistori de Llucmajor amb la suma de 681.450 euros.

Cal remarcar que dos dels cinc magistrats de la Sala han expressat el vot particular en contra de la sentència i, en concret, respecte de l'absolució de Tomàs d'un delicte de negociacions prohibides. Els magistrats assenyalen, a més, que la sentència de l'Audiència presenta "greus deficiències de motivació", que han duit la Sala a absoldre l'exbatle de malversació.

Les rectificacions

El Suprem ja va declarar nul·la una primera sentència del cas Rabasco que l'Audiència dictà al setembre de 2008. Ho féu a petició de les defenses i perquè trobà que hi havia "greus deficiències". Llavors, en una decisió poc habitual, va obligar els magistrats a redactar-la de nou. La segona resolució de l'Audiència es dictà al 2010 i és la que ara el Suprem ha anul·lat.

El cas Rabasco, també anomenat Factures, s'inicià al 2001, quan el llavors regidor del PSIBa Llucmajor Juan José Mestre presentà denúncia als jutjats contra l'exbatle i l'exregidor amb relació a diverses factures milionàries pagades per l'Ajuntament al 2000 i al 2001 per serveis d'oci i actuacions artístiques. El judici s'inicià al juliol de 2008.

Vegeu aquí la sentència íntegra

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Una llucmajorera indignada, fa mes de 6 anys

Do not visit Majorca, no sé com no tens vergonya de parlar així. Com pots justificar la corrupció? Tot el poble sap la veritat a Llucmajor, el que passa és que governa el PP i la justícia no és independent. A noltros ens han apujat l'IBI un 23% quan és difícil no trobar una família amb gent a l'atur. Els polítics han buidat les arques per a omplir-se les butxaques i noltros hem de pagar-ho. I tu ens surts amb coverbos d'immigrants? La crisi no l'han creada els immigrants! La crisi l'han creada la banca i el sistema capitalista (i que consti que no som comunista ni de lluny). Si Llucmajor està en vermell és per culpa de la incompetència dels governants i de les seves magarrufes. No manipulis ni t'inventis caça de bruixes xenòfobes a costa de la crisi (això és precisament el que varen fer els nazis). Les responsabilitats són de qui són i ni tu ni la "justícia" comprada pels polítics ens enganyaran.

Valoración:0menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 6 anys

Un immigrant extracomunitari roba més i n'hi ha més de 400.000 a
Balears.
Els immigrants extracomunitaris ada any deuen costar més de 1.200 milions de euros i afegint els 3.800 milions de euros de l'espoli fiscal sumen 5.000 milions de euros,
o sigui més del 20% de lo que se guanya se perd.

Valoración:0menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 6 anys

Ja justícia manipulada pels partits políitcs NO és justícia.

Cal la independència absoluta del poder judicial.

Valoración:9menosmas
Per Elisa, fa mes de 6 anys

VERGONYA! No hi ha justícia, només impunitat pels corruptes. NO té nom. I el deute de tot el que han robat ho paga el poble amb imposts desmesurats i manca de serveis: tancament d'escoletes i residència de gent gran.

Valoración:7menosmas
Per emprenyat1, fa mes de 6 anys

Si jo hagués robat una quantitat semblant de doblers, a mem quants d'anys me caurien! per no parlar de tots els que s'han tudat!!! I Llucmajor en bancarrota, però tranquils, tots absolts, diumenge a missa, i tots contents. Quina vergonya...

Valoración:9menosmas
Per Xareca, fa mes de 6 anys

I no seria més just desterrar Rabasco a la Espanya profonda, d´ón no s´hauria d´haver mogut mai?.

Valoración:12menosmas
Per Tià, fa mes de 6 anys


Qui té bo, vola,

i qui no en té redola.

Valoración:11menosmas
Per Xareca, fa mes de 6 anys

En Rabasco és el director espiritual d´en Campos del Circo del Culo.

Valoración:3menosmas
Per mas, fa mes de 6 anys

La Audiencia de Palma es la que mes condena de tota Espanya,especialment a politics.Els traficants,violadors i assessins no els interessen tant.

Valoración:-2menosmas
Per Garriguer d'Infern, fa mes de 6 anys

En Rabasco és el precursor de l'actual Govern i de les idees den Bauzà i en Delgado... és el seu caudillo... el primer que va tenir els collons...

Tancar-lo dins la presó per quatre mangarrufes... no podia esser.

Valoración:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris