cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

El servidor particular de Quetglas pot omplir el buit a l'arxiu de Bitel

L'advocat del Govern demana al jutge que requereixi aquesta prova

L'advocat del Govern balear en el suposat cas d'espionatge informàtic conegut popularment com a cas Bitel, Gabriel Garcias, ha remès una sol·licitud al jutge instructor del cas, Enrique Morell, en què l'insta a requerir al servidor informàtic particular de Francesc Quetglas, la víctima de l'afer, una còpia de l'arxiu del correu d'aquest. La intenció de la demanda és comparar aquest arxiu amb la còpia lliurada per l'empresa Bitel per tal d'omplir els buits que presenta.

El període sol·licitat correspon als anys 1998 i 1999, que comprèn el temps en què va ser operatiu el readreçament entre el correu electrònic de Francesc al Consell Insular de Mallorca (CIM), on ocupava el càrrec de president de la Comissió Insular d'Urbanisme (CIU), a l'ordinador del funcionari de la Conselleria de Presidència, Sebastià Vallori.

Cada diumenge a la nit, Quetglas s'enviava un correu electrònic des del seu ordinador particular al seu compte del CIM, que obligatòriament havia de ser reenviat a Vallori, que aleshores era secretari del president del Govern balear, Jaume Matas. La intenció de l'advocat de l'Executiu és contrastar la quantitat de missatges que Quetglas es va enviar al CIM des de casa seva amb la còpia lliurada per Bitel en el Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma.

El servidor de Quetglas actuarà, en termes judicials, com a perit testimoni; això és, com a persona experta en informàtica i que, a més, és part de la història. És per aquest motiu que Garcias ha proposat al jutge instructor i a instàncies del perit judicial del Govern, Miguel Àngel Gallardo, que sigui el mateix administrador del servidor particular de Quetglas qui analitzi l'enviament de missatges del seu client.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris