cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

El PSOE es persona com a acusació en el cas de ses Salines als jutjats de Palma

Els socialistes afirmen que el fiscal ha trobat indicis de delicte en tota la trama

Les quadres de l'exbatle de ses Salines Sebastià Vidal seran l'eix de tota la instrucció de la trama urbanística.

25-12-2016
El PSOE es personà ahir al jutjat d'instrucció número 8 de Palma com a acusació particular en el cas ses Salines, en què es troba implicat l'exbatle Sebastià Vidal. Els socialistes formalitzaren i ratificaren ahir la denúncia contra els batles del PP que ara són acusats de «falsedat documental», en les certificacions d'actuacions de l'Associació de Cavallistes de ses Salines.

Fonts socialistes han assegurat que l'escrit que remeteren a la Fiscalia posant en coneixement tot el cas ha estat reenviat al jutjat d'instrucció número 8 de Palma, que és el que instrueix tot el cas de ses Salines, per la qual cosa es considera que «el fiscal ha trobat indicis de delicte en l'escrit lliurat».

Per altra banda, el mateix jutjat ja ha enviat els exhorts que han estat remesos als jutjats de Manacor i Inca, per tal que també comencin a cridar a declarar els altres imputats que pertanyen a aquests districtes judicials.

S'ha de recordar que el cas de ses Salines esclatà l'agost passat, quan Diari de Balears revelà que deu càrrecs municipals del PP (majoritàriament batles) havien emès diferents documents avalant que l'Agrupació Cavallista de ses Salines havia actuat als seus municipis des de l'any 1995, quan realment no es constituí fins el 2002.

Aquests certificats foren emprats per l'aleshores batle saliner, Sebastià Vidal (PP), per presentar el seu habitatge i unes quadres com a seu d'aquesta agrupació i demanar l'interès general al Consell de Mallorca, intentant legalitzar d'aquesta manera una obra «il·legal».

Els batles i tinents de batle del PP implicats en el cas governen als municipis de Santa Margalida, Inca, Lloret, Llucmajor, Santanyí, Campos, Felanitx, sa Pobla, Lloret i Montuïri. Com s'ha dit, també hi ha implicat el protagonista del cas, l'exbatle saliner Sebastià Vidal, i dos funcionaris municipals. El zelador de ses Salines, Sebastià Escales, haurà de justificar com certificà una antiguitat superior de la casa de Vidal per aconseguir l'interès general.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris