cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

El PSIB es persona com a partit a les diligències del cas Bitel

Cànoves diu que van poder beneficiar interessos urbanístics particulars

El PSIB-PSOE es personarà a la causa que instrueix el jutjat número 9 de Palma, més coneguda com a cas Bitel, segons anuncià el secretari d'organització, Damià Cànoves, que donà a conèixer la decisió adoptada a l'horabaixa d'ahir per la Comissió Executiva. Pel PSIB, s'ha provat que el correu de l'exresponsable d'urbanisme del CIM en la passada legislatura, Francesc Quetglas, fou redireccionat cap al gabinet de Presidència de l'aleshores titular de l'Executiu, Jaume Matas. Concretament, s'han comptabilitzat fins a 30 correus que arribaren a l'expresident, segons Cànoves.

L'informe pericial provisional lliurat pel Govern al jutge el passat divendres demostra, segons Cànoves, que els correus de Quetglas s'obrien, es llegien i s'instal·laven en el directori comú del gabinet de Presidència. Concretament, el pèrit trobà un document intern del PSOE que mai s'arribà a fer públic i que parlava de l'estratègia davant les eleccions primàries socialistes.

Cànoves reclamà arribar fins al fons per saber com es beneficià el Partit Popular d'aquest suposat espionatge i, més concretament, persones particulars que tindrien interessos urbanístics. A més demanà responsabilitats polítiques al PP per tal que «puguin exercir una oposició democràtica i honorable».

Cànoves digué que, davant la negativa del PP de Madrid d'investigar el casos Bitel i Formentera, «s'han adoptat actituds diferents amb Gabriel Cañellas i Jaume Matas». Així mateix, afegí que és difícil creure en l'estratègia de carregar les culpes damunt els funcionaris subordinats, com ara els auxiliars administratius Sebastià Vallori i Belén Perera que, malgrat que tinguin implicacions judicials, no poden tenir la responsabilitat política.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris