cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
11°

El presumpte autor material de la «punxada» al CIM no era de Bitel

Aquesta persona es va convertir mesos després en un directiu de l'empresa

Segons les fonts, Adán negà que l'autor material encara treballàs a Bitel.

25-12-2016
El presumpte autor material del readreçament del correu electrònic de Francesc Quetglas cap al Consolat de Mar no tenia cap relació contractual amb Baleares Innovación Telemática (Bitel) en el moment de produir-se els fets, segons han informat a Diari de Balears fonts del servidor telemàtic semipúblic.

Es tracta d'Esteban Luengo Simón, que mesos després, concretament el maig del 1998, obtingué un contracte indefinit a Bitel, on passà a ocupar el càrrec de cap de l'àrea de Desenvolupament. El Dijous Sant passat Luengo prestà declaració davant el jutge que instrueix el cas per presumte espionatge politicourbanístic. Fonts relacionades amb Bitel han explicat que l'exconseller delegat de l'empresa, Enric Adán, acomiadat per pèrdua de confiança, intentà encobrir Luengo en el primer consell d'administració celebrat després de descobrir-se el presumpte espionatge.

D'acord amb les fonts, el representant de Telefònica al consell d'administració de Bitel proposà l'obertura d'un expedient informatiu a l'autor material del readreçament. Adán, que atribuí els fets a un error tipogràfic, replicà que aquesta persona ja no treballava al servidor. No obstant això, Diari de Balears ha pogut saber que Esteban Luengo Simón continuà mantenint-hi la relació laboral que s'inicià el maig del 1998, mesos després que els e-mails de la Comissió d'Urbanisme començassin a arribar a l'ordinador de Sebastià Vallori, secretari personal de l'aleshores president del Govern, Jaume Matas.

D'altra banda, Diari de Balears ha tingut accés a un informe intern relatiu a Bitel que denuncià l'existència de clients que mantenen un «deute important» amb Bitel. Entre aquests destaquen el Govern balear, Sa Nostra Telefònica i Bittravel. Curiosament, aquestes tres primeres institucions són els accionistes del servidor d'accés a Internet, que fou creat per Jaume Matas el 1994, quan era conseller d'Economia i Hisenda. Bittravel és una agència majorista de viatges nascuda el febrer del 1999 amb la participació de Bitel i de Telefònica. Contràriament al que s'havia dit en un primer moment, Diari de Balears ha pogut saber que Bittravel, de la qual fou administrador únic Adán, també presenta un balanç molt deficitari.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris