cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
11°

El PP es nega a reprovar l'actitud dels qui visitaren el club Rasputín

Sampol i Flaquer s'encaren en una picabaralla de desqualificacions

Les acaballes de l'anomenat «cas Rasputín» oferiren ahir un dels episodis més desagradables dels que s'han viscut fa poc al Parlament. El grup socialista presentava una moció per reprovar el comportament dels membres de la delegació balear que assistiren, el febrer passat, a un teatre eròtic de Moscou i, de passada, demanar al president Matas la destitució del conseller de Turisme, Joan Flaquer. La majoria del PP a la Cambra rebutjà el conjunt de la proposta; UM s'abstingué i l'oposició votà a favor.

Però, al marge de les qüestions ètiques i polítiques derivades de l'afer, el debat es va submergir en una dinàmica que acabà amb un creuament d'insults i insinuacions de mal gust. La picabaralla més cridanera la protagonitzaren el portaveu del PSM, Pere Sampol, i el mateix Flaquer, que s'endugué la part pitjor.

El nacionalista finalitzava la seva intervenció amb una «recomanació» dirigida al conseller: «acoti el cap, senyor Flaquer, ja que no vol dimitir... no suport la seva rialleta cínica». En aquest moment, des dels escons del PP, una veu, que segons Sampol corresponia a Flaquer, el definí com a «pallasso». Aleshores el diputat del PSM es dirigí al titular de Turisme per qualificar-lo de «putero». Flaquer, segons diferents testimonis, respongué fent amb la mà un gest que simulava unes banyes. Sampol se'n queixà de manera ostensible. La sala de plens del Parlament ja semblava més un pati de col·legi a l'hora de l'esplai. El president de la institució, Pere Rotger, aconseguí, no sense esforç, posar ordre.

La moció esmentada, que de manera previsible suposarà l'enterrament del cas Rasputín, va ser presentada i defensada per Antoni Diéguez i constava de cinc punts. En els dos primers s'hi demanava que el Parlament condemnàs el comportament «políticament inadequat» dels efectius de la delegació balear que visitaren el prostíbul i l'assignació als pressuposts públics de les despeses originades per les entrades i les consumicions que hi efectuaren. El tercer constatava «el perjudici important» que el viatge a Moscou havia ocasionat a la imatge de les Balears. El quart advertia que les explicacions ofertes pels responsables polítics de l'expedició havien estat «tardanes, incompletes i contradictòries». El darrer punt, en fi, instava el president del Govern, Jaume Matas, a procedir a la destitució de Joan Flaquer, que els socialistes consideren «màxim responsable d'aquest escàndol».

El cas Rasputin es va cobrar la seva única víctima política, l'exgerent d'Ibatur -Juan Carlos Alía-, el dia que va transcendir que set persones pagaren les entrades al club eròtic amb doblers públics. Alía va dimitir i des de l'Executiu autonòmic donaren per tancada la polèmica.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris