cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El perit del Govern demana al jutge que citi Javier Mato en el cas Bitel

El cap de Gabinet de Jaume Matas compareixeria com a testimoni

El perit del Govern balear en l'anomenat cas Bitel, Miguel A. Gallardo, va presentar ahir un document de consideracions i peticions davant del jutge instructor de l'afer del suposat cas d'espionatge electrònic, Enrique Morell, en el qual demana que aquest sol·liciti la compareixença del cap de Gabinet del Ministeri de Medi Ambient, Javier Mato. L'advocat de l'Executiu autonòmic, Gabriel Garcias, va donar ahir mateix trasllat de les dites demandes, requisit previ perquè aquesta sigui admesa pel jutge. En cas que aquest acceptàs, Mato hauria de prestar declaració en qualitat de testimoni.

El motiu de la demanda de Gallardo rau en el fet que el readreçament del correu electrònic des de la Comissió Insular d'Urbanisme (CIU) del Consell Insular de Mallorca (CIM) al correu electrònic del funcionari de Presidència Sebastià Vallori, secretari personal de Jaume Matas quan aquest era president del Govern balear, va tenir lloc el mes de febrer de 1998, una setmana després del readreçament del correu electrònic de Mato. Exactament, el readreçament de l'aleshores cap de Gabinet de Presidència es va fer des de l'adreça jmatoUbitel.es a jmatoUrinformat.caib.es.

La incògnita que es pretén desvetlar, segons fonts properes al cas, és què va passar realment perquè dues ordres de readreçament idèntiques esdevinguessin dos resultats tan diferents. Mentre que el forward en l'e-mail de Mato va reeixir, l'ordenat des del gabinet del presi- dentUbitel.es a svalloriUgabpresi.caib.es va derivar un suposat cas d'espionatge informàtic. El cap de projectes de Bitel, Esteban Luengo, va declarar a la Policia el passat dia 4 d'abril que en no estar unides les paraules «gabinet del» per un guió va entendre que es tractava del compte presidentUbitel.es, que en realitat corresponia a Francesc Quetglas, president del CIU en el CIM.

El document lliurat ahir al jutge per Gallardo i per Garcias sol·licita igualment que la Policia garanteixi la «cadena de custòdia»; és a dir, que faci oportuna la inspecció informàtica necessària per tal de garantir al jutjat l'autenticitat de la documentació en suport informàtic que li arriba. Segons les fonts esmentades, el jutge encara no ha llegit les cintes remeses pel Govern.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris