cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

El jutjat admet la querella contra onze batles del PP pel «cas ses Salines»

Són acusats de falsedat documental per avalar una il·legalitat urbanística de l'exedil Vidal

El Jutjat d'Instrucció número 8 de Palma ha admès a tràmit la querella presentada per un particular contra onze batles del Partit Popular per un presumpte delicte de falsedat documental, en haver emès diferents documents que certificaven que l'Associació de Cavallistes de ses Salines havia actuat en els seus municipis.

Aquests documents serviren per avalar i legalitzar, via interès general atorgat pel Consell, les quadres i la casa del batle de ses Salines, Sebastià Vidal (PP), qui finalment dimití per aquesta polèmica. Cal recordar també que els denunciats a la querella certificaren que l'esmentada associació cavallista havia actuat als seus municipis des de l'any 1995, quan realment no es constituí com a tal fins l'any 2002. Sebastià Vidal utilitzà els certificats per presentar la seva casa com a seu de l'Associació Cavallista i obtenir així l'interès general del Consell.

Els càrrecs públics denunciats per un ciutadà resident a Manacor el passat mes de desembre són els batles populars Joan Rotger (Selva), Andreu Prohens (Campos), Miquel Vidal (Santanyí), Antoni del Olmo (Santa Margalida), Antoni Serra (sa Pobla), Catalina Soler (Felanitx), Joan Jaume (Lloret), Gabriel Matas (Montuïri) i el mateix Sebastià Vidal. També hi ha implicats dos tinents de batle, Joan Rubert (Inca) i Joan Jaume Mulet (Llucmajor).

La querella que ha estat admesa a tràmit també inclou una denúncia contra el secretari municipal de Campos i el zelador del mateix municipi de ses Salines, per «negociacions prohibides» en els seus càrrecs i «falsedat documental» respecte a certificats emesos per ells.

Després que el passat estiu es destapàs el conegut com «cas ses Salines», els batles del PP denunciats tingueren respostes diferents per explicar la seva actuació, des de reprovar-se a si mateixos, a sa Pobla, a reafirmar-se en la veracitat dels seus certificats, com féu el tinent de batle d'Inca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris