cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

El jutge suspèn el cas Bitel per «la insistència» a implicar-hi Matas

Diu que la premsa fa informacions interessades, parcials i adulterades


El titular del Jutjat d'Instrucció 9 de Palma, Enrique Morell, ha decidit suspendre el cas Bitel fins que es duguin a terme les eleccions del 25-M. La causa, segons raona en un acte de data de 16 d'abril, és «la insistència en la participació en els fets de l'anterior president de la Comunitat Autònoma i cap de llista pel Partit Popular, Jaume Matas».

El jutge no entén aquesta insistència, després de l'acte del Tribunal Suprem que va concloure que no era possible prendre declaració a Jaume Matas (llavors ministre de Medi Ambient) perquè explicàs com arribà a les seves mans el document que presumptament sorgí de l'ordinador de l'exconseller d'Urbanisme del CIM Francesc Quetglas en l'anterior legislatura.

Segons el jutge, que ja ha arxivat dues vegades la causa, des de l'inici del procés judicial «han aparegut a la premsa múltiples informacions interessades, parcials, tergiversades i adulterades» que, pel membre de la carrera judicial, «han estat induïdes amb fins clarament i indiscutiblement polítics».

Enrique Morell considera que la suspensió del cas Bitel «assegura la neteja del procés electoral», una tasca que «a tots ens competeix com a membres de l'Estat social i democràtic de Dret que és Espanya» i «per evitar qualsevol interferència indeguda».

D'aquesta manera, el titular del Jutjat d'Instrucció 9 ha atès les pretensions d'una de les imputades del cas, Francesca Pascual, la secretària personal de Jaume Matas quan era llogater del Consolat i del Ministeri de Medi Ambient, tesis que han comptat amb el suport del Ministeri Fiscal. Tant l'advocat de l'acusació particular, Antoni Diéguez, com el de la Comunitat Autònoma, Gabriel Garcias, es manifestaren en contra d'aquesta petició.

Antoni Diéguez digué ahir que, en tot cas, qui ha de vetlar per la neteja durant la campanya és la Junta Electoral, i afirmà que no havia decidit si recorreria la decisió del jutge.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris