cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

El jutge rebutja obrir judici oral contra Vallori i Pascual pel cas Bitel

Diu que les acusacions són «arbitràries» i torna a arxivar el cas


Enrique Morell, jutge d'instrucció 9 de Palma, ha rebutjat l'obertura de judici oral contra els dos membres de la secretaria de Jaume Matas en la seva anterior etapa com a president del Govern, Francesca Pascual i Sebastià Vallori, i ha tornat a decretar l'arxivament de les actuacions.

El jutge ha considerat que les acusacions contra ambdós són «arbitràries». En primer lloc, perquè de «l'atenta lectura» dels escrits dels representants de l'acusació particular i del Govern balear no es pot confirmar que el document exhibit per Jaume Matas en el Parlament l'octubre del 1998 «provengui del correus electrònic indegudament readreçats».

L'escrit del jutge torna a recullir l'acte del Suprem, que considerà el setembre del 2002 que «no ha pogut esbrinar-se, de manera inqüestionable, com arribà el document a mans de Jaume Matas. En tot cas, no està acreditat que fos a través del correuselectrònic». L'Audiència també menciona aquesta afirmació en el seu acte del gener d'enguany, quan tornà el cas novament al jutjat.

La segona tesi del jutge es refereix a «l'altre puntal» de les acusacions, el document seny.txt trobat en l'ordinador de Vallori. Morell recorre als exàmens pericials del disc dur de l'ordinador del funcionari, que varen concloure que no hi havia dades del readreçament i destacaren la impossibilitat d'acreditar la implicació de cap persona.

Segons el jutge, no tan sols Vallori tenia accés al seu ordinador, sinó també altres funcionaris, ni tampoc no s'ha arribat a saber com arribà l'esmentat arxiu a la carpeta de l'ordinador de Presidència. «Ni sabem com arribà ni qui l'hi va ficar», assenyala l'acte, i especifica que «no és possible atribuir a cap persona concreta la introducció o manipulació del document».

Antoni Diéguez, advocat de Francesc Quetglas, la víctima del cas Bitel, ja ha anunciat que recorrerà l'arxivament davant l'Audiència, òrgan que haurà de decidir per tercera vegada sobre aquest assumpte.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris