cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El jutge del cas Cavallistes veu evident que Catalina Soler falsejà documentació oficial

La batlessa reconegué haver-se fiat de Sebastià Vidal per emetre un certificat municipal

Catalina Soler, als jutjats de Manacor, en una foto d'arxiu.

25-12-2016


El jutge instructor del cas Cavallistes, Antoni Rotger, assegurà en un acte oficial remès la setmana passada al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que «la falsedat en la narració dels fets en un document oficial o certificat expedit» per la diputada i batlessa de Felanitx, Catalina Soler, «és patent en aquest moment processal».

Com ja s'informà en aquest diari, el jutge Rotger es dirigí a la sala Civil i Penal del TSJIB per demanar qui és que té competències per «inculpar» la batlessa de Felanitx. Soler ha estat imputada en el cas Cavallistes durant tot el procés d'instrucció juntament amb deu càrrecs locals del PP, però ella és l'única diputada i, per tant, el seu cas ha de ser consultat al TSJIB.

En el document, el jutge considera «indiciàriament acreditat» que el principal acusat, el batle de ses Salines, Sebastià Vidal, utilitzà documents falsos de deu ajuntaments de Mallorca per legalitzar dues edificacions privades que havia construït de manera irregular sobre una parcel·la rústica. Els consistoris haurien certificat l'existència de l'Agrupació Cavallista de ses Salines per tal de declarar l'interès públic de les edificacions del batle Sebastià Vidal, segons les investigacions que ha dirigit el jutge.

En l'acte judicial, Antoni Rotger assegura que, independentment dels indicis -«que incriminen almanco indirectament» Soler, diu el jutge-, «l'Hble. Sra. D. Catalina Soler reconeix en la declaració judicial que per realitzar el document que certificava que l'Agrupació Cavallista de ses Salines actuava de manera habitual a Felanitx, fent espectacles de doma, exhibició i demostració de cavalls des del 1996. Es basà en el que li va dir el sr. Vidal i no en els expedients municipals». Segons el jutge, Soler també admeté que obvià els procediments administratius de l'Ajuntament i que, com a batlessa, no tenia constància de cap actuació cavallista al seu terme municipal, sinó com a ciutadana i sense saber de cap lligam amb cap associació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris