cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El jutge del cas Cavallistes insta el Tribunal Superior a decidir si Catalina Soler pot ser «inculpada»

El jutge instructor del cas Cavallistes, Antoni Rotger, envià ahir un acte a la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Balears per demanar que es posicioni sobre el futur penal de la batlessa de Felanitx i diputada al Parlament, Catalina Soler, imputada amb una desena de càrrecs del PP pel presumpte cas de corrupció i falsificació de documents públics.

Fins ara, Catalina Soler ha seguit el mateix procés que la resta d'imputats, però la Fiscalia Anticorrupció recordà al gener que un jutjat ordinari no pot obrir cap judici ni inculpar-la mentre sigui aforada, donada la seva condició de diputada al Parlament de les Illes Balears. El jutge feu la consulta al Parlament -que ja deu haver respost- i ara envia el cas al Tribunal Superior, que, en principi, hauria de prendre alguna de les següents decisions: exculpar Soler, quedar-se amb tot el cas, o quedar-se, només, amb el procés contra la diputada popular i deixar que un jutjat ordinari processi la resta d'inculpats.

En total hi ha tretze persones inculpades, onze de les quals són o han estat batles o tinents de batle del PP.El batle de ses Salines, Sebastià Vidal, és el principal inculpat, ja que se l'acusa de ser el beneficiari d'un munt de documentació pública falsificada que haurien emès la resta de càrrecs locals per certificar que un xalet particular de propietat privada era la seu de l'Agrupació Cavallista de ses Salines. En el cas també estan imputats dos funcionaris municipals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris