cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
27°

El jutge decreta fiances milionàries a “Maquillatge”

El magistrat Juan Ignacio Lope Sola ha decretat diverses caucions de responsabilitat civil per un total aproximat de 2,5 milions d'euros

Nadal quan acudí a declarar pel cas Maquillatge.

02-02-2010 | ALEJANDRO SEPULVEDA

El jutge instructor del cas Maquillatge, Juan Ignacio Lope Sola, ha decretat diverses fiances de responsabilitat civil per a gran part dels imputats a la causa. Les fiances més elevades són per a Luisa Almiñana, copropietària i administradora de Vídeo U, i per a Cristóbal Rullán, administrador de la productora. El jutge ha fixat una caució de 835.000 euros per a cada un. També per a Alfredo Conde, propietari d'Studio Media. La fiança en el seu cas és de 800.000 euros. Pel que fa a l'exconseller Miquel Nadal, la quantitat decretada és la mateixa que va demanar el Ministeri Fiscal, 600.000 euros. La darrera fiança civil és per a Bartomeu Vicens, amb un import de 16.000 euros.
En el cas que els imputats no puguessin fer front a la xifra establerta se'n procediria a l'embargament dels béns personals. La intenció és assegurar les responsabilitats pecuniàries que es puguin declarar procedents.

Delictes

El magistrat atribueix a Nadal i Vicens diverses conductes presumptament delictives respecte de les decisions que varen prendre quan varen desenvolupar tasques executives en el Consell. A Nadal se l'acusa de prevaricació, frau a l'administració, falsedat en document mercantil i malversació de cabals públics. Per que fa a Vicens, el magistrat assenyala que "existeixen elements clars que l'incriminen en un delicte de malversació i un de prevaricació administrativa". A més, afegeix que Vicens, com a conseller insular del Territori, "va decidir de manera arbitrària beneficiar amb fons públics la societat Studio Media" i que l'exdiputat havia cobrat de la productora durant el 2001, 2002 i 2003 com a assessor jurídic, "per la qual cosa s'hauria d'haver abstingut d'intervenir en qualsevol contracte".

En la interlocutòria, Lope Sola també incriminà Alfredo Conde en la comissió dels delictes de malversació de cabals públics i falsedat en document mercantil. L'escrit diu que Conde era administrador i propietari d'Studio Media, amb la seva dona Elisabet Diéguez, i que tots dos tenien una "antiga amistat" amb l'exconseller insular Vicens. Argumenta que Conde es va posar d'acord amb Vicens i va acceptar 11.930 euros del Consell per a la realització d'un treball que s'havia fet anys enrere presentant una nova factura. També assegura que l'administrador presentà una documentació falsejada per poder cobrar subvencions del Consell per un total 240.000 euros.

A més, exposà que va vendre a l'organisme insular material tècnic per valor de 348.000 euros i que el Consell ja havia pagat en virtut de contractes anterior. El magistrat apunta que "pareix evident que Conde ha possibilitat que prop dels 625.000 euros dels fons públics del Consell fossin destinats a finalitats particulars". Pel que fa Rullán i Almiñana, tots dos de la productora Vídeo U, els incrimina en delictes de malversació i falsedat documental i apunta que han fet possible que "prop de 625.000euros del Consell" es destinassin a finalitats particulars. El cas Maquillatge investiga les presumptes irregularitats en la concessió de contractes i subvencions a Studio Media i Vídeo U per a la posada en marxa de la ràdio i la televisió de Mallorca. El jutge ja va decretar mesures cautelars contra Nadal, Conde, Almiñana i Rullán. Altres imputats són la presidenta del Parlament Maria Antònia Munar i l'exconseller Miquel Àngel Grimalt.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tofol, fa mes de 9 anys
cocaina, heroina,droga dura , droga fina ,que enganxa, SA CADIRA SI QUE ENGANXA !!!!!
Valoración:4menosmas
Per Veronese, fa mes de 9 anys
600.000 € més per en Nadal, i no dimiteix ni UM el fa dimitir, després demanen perquè se¡ls va treure de les institucions. Resposta: perquè hi teniu xorissos amb el vostre consentiment.
Valoración:14menosmas
Per Guillemet, fa mes de 9 anys
Aquest "securata" que surt a la foto ja es més conegut que en CR9, sempre surt als diaris i a la Tv obrint portes ... se veu que es fotogenic.
Valoración:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris