cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

El jutge continua posant fil a l'agulla

Ha citat a declarar sis testimonis en relació amb la suposada trama organitzada per Collado, entre ells un familiar del tennista Carles Moyà que és propietari d'una empresa de pintures

El titular del Jutjat d'Instrucció 11 de Palma, Manuel Vicente Penalba, ha citat sis persones en qualitat de testimonis perquè expliquin la relació comercial que mantingueren amb l'exgerent de l'Empresa Funerària Municipal (EFM) Óscar Collado, a la presó des de dissabte passat com a principal imputat en el cas Funerària.

Entre les persones citades hi ha funcionaris de l'EFM, empresaris, el portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Rafel Duran, i un familiar del tennista Carles Moyà, propietari d'una empresa de pintures, segons va poder saber aquest diari. Tots ells havien d'haver-hi comparegut ahir, però un defecte de forma a les citacions els ho va impedir.

El seus noms apareixien en l'amplíssima documentació incautada en el domicili particular de Collado i en l'EFM durant els escorcolls practicats per la comissió judicial dirigida per la Fiscalia Anticorrupció, i de la qual també formava part el Grup de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional.

Duran, portaveu del PP a Cort, sol·licità ahir mitjançant una instància un certificat de l'ingrés efectuat pels seus pares per l'adquisició d'una sepultura en el cementeri. L'empresa funerària l'hi va emetre per un import de 4.800 euros.

Les testificals permetran que el jutge instructor es pronunciï sobre el recurs presentat per l'advocat de l'exgerent Jaime Rodríguez Viñals, que ha sol·licitat la llibertat del seu client.

El gerent de l'Empresa Funerària Municipal, Joan Martí, declarà ahir davant el jutge. Quan finalitzàla compareixença, el directiu comentà que "les irregularitats que hem detectat fins ara afecten devers una dotzena de persones en operacions de compravenda de tombes. Martí admeté que la majoria no figuraven en la comptabilitat de l'empresa els pagaments efectuats pels particulars que havien adquirir les sepultures. També aclarí que l'import de la suposada estafa encara no s'ha pogut quantificar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris