algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 14°
11°

El jutge arxiva la peça del cas Andratx que imputava Bartomeu Vicens

L'exparlamentari resta imputat encara en quatre procediments de presumpta corrupció, entre aquests, el cas de Son Oms i Can Domenge

Imatge d'arxiu de B. Vicens, en una vista judicial del Cas Andratx.

16-02-2010 | S. AMENGUAL

El Jutge d'Instrucció número 12 de Palma, Francisco José Pérez, ha sobreseguit la peça 68 del cas Andratx, que era l'única en el qual estava imputat l'exdiputat d'UM i exconseller insular de Territori, Bartomeu Vicens, i en el qual s'investigava una requalificació de solars de l'esmentat municipi, en la tramitació del qual va intervenir la comissió d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca, de la qual Vicens formava part.

Vicens va ser interrogat per aquesta causa el passat 16 de febrer, dia en el qual va defensar davant del jutge que quan l'excap de Costes de les Balears, Antoni Garau, va interposar una al·legació contra el Pla Territorial de Mallorca (PTM) per demanar que uns solars de la seva propietat fossin qualificats com a urbans, va acceptar aquest recurs perquè estava "ben fonamentat i comptava amb garanties jurídiques".

Durant la seva compareixença, l'encausat, assistit pels lletrats Eduardo Valdivia i Jaime Campaner, va justificar d'aquesta manera perquè, com membre de la Comissió d'Urbanisme del Consell de Mallorca, que va estimar l'al·legació presentada per Garau, va acceptar aquest recurs malgrat que en l'aprovació inicial del PTM es dibuixaven les tres parcel·les de l'excap de Costes, situades a Cala Llamp, com rústiques protegides.

Tal com va remarcar, les al·legacions presentades per aquest propietari durant la fase d'exposició pública del Pla Territorial estaven "formalment bastant documentades". Tanmateix, va asseverar que va ser la Comissió d'Urbanisme la que va imposar a l'Ajuntament d'Andratx la protecció dels solars "des del primer moment", mentre que "qui pretenia la seva qualificació com a urbà era la representació del Consistori", concretament l'exbatle Eugenio Hidalgo.

D'aquesta manera, el magistrat ha arxivat una de les 74 peces en les que està dividit el cas Andratx, el principal encausat del qual, l'exbatle d'aquest municipi Eugenio Hidalgo, es troba a presó des del passat 28 de desembre complint la condemna de quatre anys de presó que li va imposar l'Audiència Provincial el maig de 2008, per la construcció d'un habitatge en una àrea rural d'interès paisatgístic (ARIP) amb una llicència d'ampliació de nau agrícola. Al costat d'Hidalgo, i per la mateixa peça separada, també va ingressar en el centre penitenciari de Palma l'exdirector general d'Ordenació del Territori, Jaume Massot, condemnat a tres i mig de presó.

Així Vicens deixa d'estar imputat en un dels cinc procediments de presumpta corrupció en els quals l'exparlamentari es troba encausat. Concretament, Vicens també està imputat a la peça separada del cas Son Oms, coneguda com a Operació Maquillatge; en el nucli principal de la causa que investiga el presumpte cobrament de comissions entorn de la requalificació del polígon ciutadà; el cas Can Domenge, entorn de la presumpta malversació de cabals públics durant la venda d'aquests terrenys per part del Consell per trenta milions d'euros, la meitat del seu valor al mercat, i en el qual investiga la presumpta trama de corrupció ordida a través del Pla Territorial.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris