cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

El jutge arxiva el «cas Bitel» perquè falten indicis per culpar Matas i Vallori

El titular de la sala d'instrucció número nou es basa en la recent conclusió del Tribunal Suprem

El Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma va decidir dilluns arxivar el «cas Bitel» a través del qual l'actual conseller Francesc Quetglas denunciava que havia estat espiat, mitjançant el seu correu electrònic per l'expresident Jaume Matas i un assessor seu, Sebastià Vallori. El titular del jutjat, Enrique Morell García, ha pres la decisió d'arxivar el cas «en base als arguments continguts en l'acte de la Sala II del Tribunal Suprem de data 3 de setembre del 2002».

Morell es refereix a les conclusions del Tribunal Suprem que, en resum, venen a dir que després de «rebre declaració a l'actual Ministre de Medi Ambient (Jaume Matas)», «no és possible advertir l'existència de raons que puguin justificar un interès processal». El titular del jutjat d'instrucció número 5 també recorda que el Tribunal Suprem va concloure que «no ha pogut esbrinar-se, en forma inqüestionable» com va arribar a les mans de Matas el document que llegí al Parlament el 14 d'octubre del 1998 amb frases textuals d'un correu electrònic de Quetglas.

Finalment, Morell fa seves les conclusions de l'Alt Tribunal que afirmen que «el referit redireccionament (electrònic) hagi romangut després del canvi operat en el Govern balear» i que això «és poc compatible amb redireccionament dolòs (de mala fe) del correu electrònic i, fins i tot, amb un aprofitament d'un redireccionament tan sols erroni». Davant aquestes conclusions, el titular del jutjat d'instrucció número 9 decideix arxivar el cas en funció que «en opinió del nostre Tribunal Suprem, que admet poques interpretacions, falten indicis sobre la realitat del fet delictiu denunciat i sobre la persona o persones implicades», en base a l'article 637.1 de la Llei d'Enjudiciament Criminal.

Així i tot, encara existeix la possibilitat que, abans que acabi la setmana, els missers del conseller d'Obres Públiques interposin un recurs d'apel·lació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris