cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El jutge Antoni Monserrat instruirà el cas Cavallistes «perquè li toca»

El TSJIB descarta que aquest tipus de decisions es prenguin a dit

XAVIER GISPERT ZEGRÍ. Palma

Fonts oficials del Tribunal Superior indicaren ahir a Diari de Balears que el jutge Antoni Monserrat instruirà el cas Cavallistes perquè «toca a qui li toca, segons una ordre establerta amb antelació», i negaren qualsevol criteri arbitrari en l'elecció d'aquest magistrat entre els altres dos de possibles. Les mateixes fonts recordaren que és «casualitat» que es tracti del mateix jutge que va instruir el cas Formentera.

El fet que Antoni Monserrat hagi tornat a ser l'escollit per instruir una causa penal contra membres del PP no passà ahir desapercebut en els ambients jurídics i polítics de l'Illa. Monserrat, que és misser de professió, va ser elegit magistrat dels TSJIB a proposta del PP amb els vots favorables de l'esquerra parlamentària. D'aquest vot favorable «s'empenediren» en veure com evolucionà la instrucció del cas Formentera, on no s'hi trobà indicis de delicte. Finalment, el ple del Tribunal li donà la raó per un vot de diferència.

El cas Formentera es referia a la presumpta trama per captar vots a Sud-amèrica. Uns dels implicats era l'expresident Jaume Matas, a qui ni tan sols va citar com a testimoni malgrat ser l'autor d'un manuscrit sospitós.Al cas Cavallistes estan implicats un gran nombr de càrrecs o excàrrecs locals del partit conservador, acusats de falsificació documental per afavorir un delicte urbanístic. Monserrat els haurà de citar a declarar a tots i, entre ells, la batlessa de Felanitx i diputada del Parlament, Catalina Soler. Si es tem que Monserrat pot acabar arxivant el cas Cavallistes, també es recorda que aspira a ocupar plaça en el futur Consell General del Poder Judicial, a proposta del PP. Si és elegit hauria d'abandonar el Tribunal Superior i la investigació del cas.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris