cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El Govern estudia dur l'Executiu Matas als tribunals pel cas Equiof

Assegura que les factures pagades no es corresponen amb els serveis realitzats

Antich: «Les trames configuren Bitel com una eina política al servei de Matas».

25-12-2016
El Govern Antich estudia la possibilitat de querellar-se contra l'Executiu Matas per un pagament sense justificar a l'empresa Equiof 97, que realitzava el manteniment dels repetidors televisius a Menorca i a Eivissa, sense que hi hagués constància oficial de cap encàrrec.

La denúncia, segons ha declarat el director general de Presidència, Damià Cànoves, podria plantejar-se contra José Juan Novas, exdirector general de Noves Tecnologies, que signà el pagament; contra Manuel Ferrer, exconseller de Cultura, que hi donà el vistiplau; o contra el Govern Matas en ple, que l'aprovà.

El maig de 1999, Equiof presentà una factura al Govern per un import de 17'2 milions més IVA. El president Antich en la compareixença parlamentària de dimarts afirmà que «Equiof es dedica al manteniment dels repetidors televisius de Menorca i d'Eivissa i ho fa amb una trama de factures que encara no hem arribat a aclarir». El cap de l'Executiu sostingué que els tècnics de l'Administració autonòmica han valorat en set milions "«a tot estirar», segons fonts de l'Executiu" aquestes feines de manteniment.

Pel seu costat, el portaveu socialista, Félix Fernández Tarrés, es demanà si «és cert que existeixen factures d'Equiof presentades a Bitel que són un simple resum d'altres factures presentades per distintes empreses a Equifof, que es limitava a grapar-les i a tractar de cobrar-les».

El 31 de maig de 1999, Equiof, creada a partir d'un crèdit de Bitel, presentà una factura per 17'2 milions més IVA (en total poc més de vint milions de pessetes) a la Conselleria de Cultura. Tan sols tres dies després el Consell de Govern n'aprovà el pagament.

Resulta curiosa la celeritat amb què el Govern de l'actual ministre de Medi Ambient procedí al pagament de l'esmentada factura, ja que els serveis jurídics de la Comunitat Autònoma l'advertiren que els serveis s'havien realitzat sense «mandat exprés».

Antich manifestà al Parlament: «La investigació de Bitel no ha fet més que obrir la capsa de negocis misteriosos, com és el cas Equiof». «Les trames que van apareixent configuren que Bitel va ser instrumentada pel PP com una eina política al servei del president Matas».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris