cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
11°

El Govern farà d'acusació particular al cas Bomsai

L'Advocació de la Comunitat recomana la personació pels possibles perjudicis econòmics causats als comptes públics

El Govern es personarà com a acusació particular en el procés judicial obert pel conegut com a cas Bomsai, que investiga una suposada trama de corrupció vinculada a l'empresa pública CAIB Patrimoni durant l'anterior Executiu del PP.

La portaveu del Govern, Joana Barceló, anuncià ahir la personació de l'Administració autonòmica en aquesta causa i ho justificà dient que l'Advocacia de la Comunitat havia fet un informe que així ho recomanava. Aquesta àrea dictamina que els comptes públics autonòmics podrien haver estat objecte de malversació per les suposades activitats dels imputats en aquest cas.

El cas Bomsai, que esclatà el 13 d'abril, ha suposat la imputació de l'exconseller d'Economia i Hisenda de l'anterior Govern del PP, Lluís Ramis d'Ayreflor, en llibertat sota fiança per presumptes delictes de malversació de cabals públics, suborn i prevaricació. En l'operació també estan imputats i en llibertat sota fiança l'exdirector general de Tributs, Jorge Sainz de Baranda, i l'exdirector general d'Emergències, Joan Pol. La jutgessa imputà al primer suposats delictes de malversació de cabals públics i prevaricació, mentre que al segon li atribuí suposats delictes de prevaricació i suborn.

El cas Bomsai investiga perquè l'empresa pública CAIB Patrimoni, de la qual Ramis d'Ayreflor era el president del consell d'administració en tant que conseller, va incloure una clàusula que obligava l'empresa adjudicatària de les obres de construcció del nou parc de bombers de Palma i de la nova seu de la Conselleria de Salut a abonar l'1,8 per cent del pressupost, al voltant de 600.000 euros, a l'empresa consultora Atlas Capital. Els fiscals sostenen que l'adjudicació a Atlas Capital encobreix algun tipus d'operació ilegal, en concret el desviament de fons públics sense que se n'hagi concretat la destinació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris