cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El fiscal vol imputar en el cas Peatge una empresària de Taiwan

La dona declarà com a testimoni i afirmà que donà 300.000 € al temple de Búger. El fiscal creu que ha pogut cometre delicte contra el canvi de divises

Una comitiva judicial fa una inspecció ocular al centre de Búger.

09-12-2010 | E. BALLESTERO

La Fiscalia ha demanat a la jutgessa instructora del cas Peatge la imputació d'una empresària de Taiwan que ahir declarà com a testimoni, perquè entén que hauria pogut cometre un delicte contra el canvi de divises. La dona es va desplaçar des del país asiàtic per prestar declaració en relació al centre de meditació de Búger, construït en terrenys de qui era parella sentimental de l'exdirector d'obra de la carretera Palma-Manacor, Francisco Orejudo, un dels principals imputats en la causa. L'empresària, igual que altres testimonis anteriors, afirmà que el centre fou construït amb donacions dels membres de l'associació d'arts marcials, filosofia i medicina xinesa Pachi Tanglang. El fiscal Miguel Àngel Subirán considera, en canvi, que es construí amb doblers públics desviats de l'obra de la carretera.

L'executiva, que a més és representant de l'associació a Taiwan, indicà que des de 2004 hi ha donat entre 250.000 i 300.000 euros en metàl·lic. I que en ocasions també utilitza dòlars. Davant l'elevada suma, el fiscal li preguntà per què no havia realitzat cap transferència bancària i ella respongué que li resultava més còmode donar els doblers en metàl·lic en qualsevol de les reunions de l'associació duites a terme a Bèlgica, a Holanda i també a Mallorca. Afegí que acostuma a viatjar amb quatre o cinc persones i que cadascú sol dur a sobre 10.000 euros, quantitat legal màxima que no cal declarar quan es travessa una frontera. Així mateix, declarà un uruguaià que viu a Holanda, tot i que residí a Mallorca molts d'anys. Afirmà que ell també aportà uns 50.000 euros al centre. Tots són membres de l'associació. D'altra banda, a petició del misser Josep de Luis, que defensa l'exzelador Biel Mestre, declararen dos testimonis més.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris