lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

El Ferrocarril adquireix can Prunera com a nova oferta de turisme cultural

La companyia anuncia que cedirà a la Sala l'ús de l'emblemàtic casal modernista

L'emblemàtic casal modernista de can Prunera, situat al carrer de Sa Lluna, ja és propietat del Ferrocarril de Sóller després que la companyia formalitzés ahir l'escriptura de compra venda fent efectiva l'opció que formalitzà el maig de 2005.

L'adquisició suposa per a l'empresa la inversió d'una quantitat que no ha estat confirmada oficialment però que fonts properes a l'operació han assegurat que es troba «per damunt els dos milions d'euros».

Segons ha informat el president del Ferrocarril de Sóller, Xavier Mayol, «la finalitat és que can Prunera pugui ser gaudit pels sollerics i pels visitants en la mateixa línia de les altres inversions culturals que hem fet a l'estació del tren amb sales dedicades a Picasso i a Miró». En aquest sentit Mayol ha assegurat que «el casal serà posat a disposició de l'Ajuntament perquè en pugui fer un ús cultural» tot esperant que les institucions públiques col·laborin en la restauració del casal. Pel que fa a la col·laboració amb l'Ajuntament ja existeix el precedent d'un conveni que permet a la Sala la utilització d'espais a l'estació de Sóller per a la instal·lació del Jutjat de Pau.

L'edifici de Can Prunera, declarat BIC pel Consell de Mallorca, està situat al número 90 del carrer de Sa Lluna de Sóller, molt a prop de la plaça. La seva espectacular façana modernista -i el seu interior, també totalment d'aquest estil i amb mobles originals- fan d'aquesta casa una de les millors mostres del modernisme català a Mallorca i, segons els experts, tal vegada l'edifici privat d'estil modernista més important de l'illa.

L'edifici feia anys que estava en venda i l'any passat la companyia n'estudià la compra ja que els seus directius consideraren, segons Mayol, «que era una llàstima que un casal tan emblemàtic anés a parar a gent de fora de Sóller». De fet, l'Ajuntament intentà durant l'anterior legislatura adquirir can Prunera tot i que no arribà a cap acord amb el preu.

Va ser el maig del 2005 quan el president del Govern, Jaume Matas, anuncià públicament que l'empresa compraria can Prunera dins la seva política d'inversions culturals lligades a la prolongació de la concessió per 50 anys més.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris