cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

El Consell declara d'interès general i legalitza les quadres del batle Vidal

Exonera el projecte hípic del compliment de la parcel·la mínima


El Consell de Mallorca exonera el projecte del centre hípic promogut per l'agrupació cavallista de ses Salines i ubicat a una finca rústica del batle de ses Salines, Sebastià Vidal (PP), del compliment de paràmetres de parcel·la mínima, tot declarant el seu interès general. La finca de Vidal només té 8.500 metres quadrats i per legalitzar les edificacions, l'hauria d'ampliar a 14.000 metres quadrats.

D'aquesta manera, el Consell declara d'interès general l'edifici del club social i les quadres dels cavalls propietat del batle Sebastià Vidal -que aconsegueix així legalitzar-les definitivament- amb els informes favorables de la Conselleria de Medi Ambient, la d'Agricultura, la de Presidència i, finalment, la de Turisme. Tot i això, el Consell adverteix que la planta baixa de l'edifici destinat a club social «no podrà destinar-se a usos que comportin habitatge, atès que només disposa d'una altura lliure de 2'10 metres».

Sobre la legalització d'ambdues edificacions a sòl rústic arran de la concessió d'interès general, el batle Vidal va aclarir que «tot el conjunt és totalment legal i malgrat el que digui l'oposició, jo no visc en aquesta finca que només és per activitat esportiva», va declarar ahir Vidal en aquest diari.

L'oposició a l'Ajuntament de ses Salines no ha tardat a reaccionar i ahir se sentiren les primeres veus de rebuig. El portaveu del PSOE, Antoni Perelló, assegurà ahir que «reclamarem la documentació de l'expedient de les obres de la finca del batle i, depenent de les conclusions que se'n derivin, demanarem explicacions per aclarir tots els fets». A més, Perelló digué que «el batle viu en aquesta finca. És per això que no diu la veritat».

Segons ha pogut saber aquest diari, cal dir que el batle ha fet esforços importants per legalitzar les construccions de la seva finca, que ara ha estat declarada d'interès general. Vidal ha intentat comprar els 5.500 metres quadrats que li faltaven. Tot i això, no ho aconseguí per aquesta via i ara el Consell li ha concedit l'interès general per a les dues edificacions a sòl rústic, que finalment s'hauran de dedicar a activitats eqüestres.

Les edificacions s'ubiquen a una finca propera a sa Vall. El conjunt s'articula a partir d'un bloc de tres plantes de 322,26 metres quadrats i unes quadres de cavalls de més de 200 metres quadrats. A més, una de les construccions que acull el local social per als cavallistes encara figura amb el nom de la mare del batle saliner, Catalina Bonet.

El Consell s'empara en el fet que compta amb quatre informes favorables provinents del Govern. Quatre conselleries que tenen competència en matèria esportiva. La Conselleria d'Agricultura, la de Presidència i Esports, la de Turisme i la de Medi Ambient han emès informes a favor de donar llicència a un club social i a unes quadres dedicades al món del cavall a ses Salines, tot i que sigui una finca del primer edil saliner.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris