cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El Consell de Mallorca es personarà en la causa com a «víctima» de l'espionatge

Munar qualifica els fets de «molt greus, realitzats per gent amb pocs escrúpols»

El Consell Insular de Mallorca (CIM) es personarà en la denúncia pel presumpte espionatge informàtic de la Comissió d'Urbanisme per part del gabinet de Jaume Matas quan aquest era president del Govern. Així ho declarà ahir la presidenta de la institució, Maria Antònia Munar, qui indicà que col·laborarà en les investigacions que es puguin obrir en aquest cas.

Munar qualificà l'afer de «molt greu, ja que crea una sensació d'inseguretat als ciutadans en no haver-hi garanties de la inviolabilitat de la informació. És com si Correus obrís la correspondència dels ciutadans. A més, coincideix amb un moment en què el Consell abandonarà el servidor implicat, Bitel, per haver creat el seu propi i que, després de l'actual període de proves, funcionarà en uns 15 dies». La presidenta explicà que «la nostra intenció és oferir el nostre servidor informàtic als ajuntaments i esper que aquest afer no sigui un entrebanc en la nostra credibilitat. Cal recordar que la gran majoria d'ajuntaments de Mallorca integren el consorci d'informàtica local. Nosaltres oferim totes les garanties de seguretat i confidencialitat».

En aquest punt, Munar recordà que «aquests mateixos ajuntaments han fet servir fins ara el servidor Bitel i, d'igual manera que es desviava la informació de la Comissió d'Urbanisme, també es podia rebotar la informació dels municipis». La presidenta del Consell indicà que «serà difícil culpar persones en aquest cas, però esper que es pugui esbrinar almenys qui donava les ordres i qui les rebia. Estam davant una qüestió molt greu perquè s'ha executat un traspàs d'informació sense el consentiment d'una de les dues parts i per fer-ne un mal ús».

Maria Antònia Munar recordà que «ja fa dos anys que vaig expressar la meva desconfiança pel fet que el Govern manejàs una bona part de la informació de Mallorca a través del servidor Bitel». Així mateix, destacà que «el Consell ha estat la víctima d'aquest espionatge amb pocs escrúpols». El Consell Insular ha demanat explicacions per escrit a Bitel de tot el que ha ocorregut, si bé encara no ha rebut resposta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris