muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
14°

El Círculo Balear es querellarà contra l'OCB i el partit Sineuers Independents

Critica que es volgués fer malbé la imatge de l'entitat amb finalitats polítiques durant la inauguració del monument a Jaume II

126128

El monument a Jaume II de Sineu, objecte de la controvèrsia.

M.NADAL

La Fundación Círculo Balear (FNCB) ha anunciat avui que es querellarà contra el partit Sineuers Independents i l'Obra Cultural Balear (OCB) per intentar fer malbé la imatge de l'entitat, amb finalitats polítiques, després de l'altercat del passat diumenge, durant la inauguració d'una estàtua de Jaume II. La FNCB ha manifestat en un comunicat que considera que l'altercat i les seves repercussions tenen "una clara intencionalitat política", amb la intenció de "impedir un possible pacte de govern entre el Partit Popular, que compta amb cinc regidors, i Convergència per les Illes (CxI), que explica amb dos".

Segons l'organització, un pacte entre PSOE (un regidor), CxI (dos) i Sineuers Independents (tres) possibilitaria la majoria suficient per investir com a alcalde "a l'organitzador dels altercats: Miguel Gelabert", que acusa de practicar "radicalisme" per obtenir rèdits personals. "És l'interès personal d'aquest individu la causa per la qual intenta manipular els ciutadans de Sineu responsabilitzant, amb tot tipus de falsedats, la FNCB d'uns fets en els que no ha intervingut", assenyala la nota.

L'organització ha denunciat l'existència d'una "campanya de desprestigi" en seu contra i que els seus simpatitzants sofreixen persecució en l'esmentat municipi, de la qual cosa acusa el partit nacionalista i l'OCB, després de l'altercat ocorregut en la inauguració de l'estàtua a la plaça de l'Església de Sineu que va originar un enfrontament a crits entre grups procatalanistes i anticatanalistas.

FNCB ha remarcat que "cap membre de l'entitat no va insultar ni va interrompre el normal desenvolupament de l'acte" i ha acusat membres de l'OCB i del partit nacionalista de "assaltar la processó cultural que s'estava desenvolupant, intentat ocultar les banderes mallorquines amb banderes catalanes independentistes i enfrontant-se als sineuers que recolzaven l'acte". L'entitat assegura disposar d'imatges de vídeo que demostren que cap membre de la FNCB no va realitzar "cap acte de provocació" en la inauguració i ha assenyalat que els serveis jurídics de l'entitat preparen querelles contra el president de Sineuers Independents, Miguel Gelabert, i els dirigents de l'OCB.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per sineuer de cor, fa mes de 9 anys

Hi ha un principi que feim servir dins el món juridic-administratiu: les querelles no s'annuncien, sino s'interposen. Sòc contrari a qualsevol mena d'expresió de la violència, vengui d'un o d'altre costat. Els sineuers són propietaris de les seves decisions. A ells els pertoca dir a la Sala si volen l'estatua, on la volen eixecar; si volen o no processons i si els seguidors del militar, tants d'anys a la reserva i avui retirat, tenen veu i vot.
Sineu és poble de gent de seny, solidària i amb un tarannà que no és alié a l'herencia del Rei en Jaume II.

Valoració:2menosmas
Per un de tants, fa mes de 9 anys

Aquí passarà com a València. Diuen que el valencià és un idioma propi i que no és català i ara resulta que passen els noms dels edificis del valencià al castellà. Ja estic veien com a Ciutat, en lloc de dir-se la Seu es dirà la Sede. I Llotja es dirà Lonja. Així és com el PP defensa la nostra lléngua. El que no es va aconseguir en el franquisme s'aconseguirà amb la democràcia dels senyors PePeros.

Valoració:2menosmas
Per XISCO, fa mes de 9 anys

Perquè ens volen posar es barret català.. nosaltres ja tenim es capell mallorquí que es lo nostro.. S'estigma intel.ligent des mallorquí pel camí que feim.. quan feim camí,,ens diu que ens hem d'aixecar i lluitar contra tot això anomenat pancatalanisme bé horas d'ara..tan satisfet estic de no sé què..ja pot ser al veure es catalinos de Mallorca passejant amb un rave portentós dins es cul.. pel es qual fan esclatar coets que tronen com canonadas amb solemne rebombri de música de xeremias...era l'esperit dels soldats de Rei Jaume que van sortir de S'estàtua de Sineu..per escarmentar els seus fills traïdors, de cop i volta sa terra tremolava.. sa terra es movia s'obrien-hi grans esvorancs i esquerdes…. sortint una llum molt potent ..d'un color groc intens.. en poc temps es van començar a veure.. entre aquesta llum potent i es fum.. mans i caps que sortien amb molta energia i molt encoratjats .. eren els foners de S'illa que no volien deixar de participar en sa festa i demostrar-li al Rei sa seva fidelitat.. Fa un dia gris i plou..estic content… que es cel no oblidi cert fets, certes historiès que no es tergiversin intencionadament.. que mai no hauriém d'oblidar tot i tenir tan prima i mudable sa memòria és mallorquins de debò. Fidel és sa distància de ses nostres arrels que et commou i te'ajuda cada nit a repetir-te..lo que deia es cartell que en es peus de S'estàtua des nostre Rei Jaume II desplegaren abraçats els foners i els soldats del nostre Rei... deia: Catalinos de Mallorca traïdors de sa nostra terra marxau cap es Principat que allà sereu feliços amb s'esperit traïdor del Germà des nostre Rei .. marxau per aqui no vos vol ningú.. tindreu es barco gratis i podeu portar es Ca de caça i es vostres moixos dit per es senyor el nostre Rei e per conseguent es Consell de guerra diu que en temps de pau no hi cal ballestes. L'home moltes vegades vol sa traïció, però no es traïdor. No sonm ni serem Catalans..mai..catalinos se vos veu es llautó.. set eren que l'aguantavani encara pixavan tort Cap Amunt Mallorca i es nostre Rei Jaume II !! x

Valoració:-6menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

no ho reconeixeran mai en veu alta i en públic, pero aquests del circulo balear, son de pensament falangista; son els nets del franquisme

Valoració:9menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 9 anys

Ja veureu com en el nou Govern,aquest impresentable de Jorge Campos tendrà un bon carreg.Fins ara era assesor de medi ambient d'en Carlos Delgado,amb un sou de mès de 3.000 euros mensuals senzillament per no fe rès.Ara tambè seu a Canal4 Bussines,a una tertulia que es diu 4 gatos(a la cadena mare Intereconomìa en fan un que es diu el gato al agua).Es veu que en aquesta gentussa de la dreta mès extrema això dels moixos(o d'enmoixar-se) els agrada molt.A veure si hi ha sort i en lloc de la querella que volen possar el jutge els posa una multa per fatxes i caps de faves.

Valoració:5menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Potser no rafa...

Però també és cert que cada vegada hi ha més gent farta d'aquesta Espanya perdonavides en que vivim.

Valoració:-2menosmas
Per FORA SON, fa mes de 9 anys

Oh Conxa, quin descobriment! Idò per la mateixa regla de tres, "EL PARLAMENT" s'hauria de dir "ES XERRAMENT", o "ES RALLAMENT",... Au venga que no feis més que rialles amb tanta beneitura. Aquí ningú obliga a ningú a res. Heu vist moltes películes VOLTROS!

Valoració:10menosmas
Per ciutadà, fa mes de 9 anys

Els del Círculo no necessiten ningú per desprestigiar-los. Tots sols ho fan molt bé!

Valoració:6menosmas
Per Conxa, fa mes de 9 anys

Si ja ¡ho sé que portar també se diu a Mallorca, ses portadores del vermar, però en el parlar malllorquí de cada dia no se sol emprar.

Valoració:-7menosmas
Per MALLORQUINISTA, fa mes de 9 anys

Només una cosa per a na Conxa:

Portat sí que ho deim a Mallorca.

O no recordes la cançó que diu:

ella portava el dinar/ a los pobres segadors...

I tots els caçadors estan ben contents de tenir un ca que porti

En la resta del que dius, pens que tens tota la raó

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris